konec FC Zbrojovka Brno – FC Sellier & Bellot Vlašim
4:0
(2:0)
Komentuje: Daniel Kinc
 
Ode mne je pro dnešek ze Srbské vše, hezký zbytek večera.
 
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:3.
 
Utkání je u konce. Zbrojovka zápas zvládla v pohodě v poklidném tempu a zakončila letošní základní část F:NL vysokou výhru. Ročník zakončí na druhém místě o tři body za Pardubicemi, o dalším vývoji soutěže však bude rozhodnuto v nejbližších dnech.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+2
Brno právě vstřelilo branku!
Ještě jeden gól přibalili domácí svému soupeři na cestu domů. Na prudký pas si nabíhali hned tři hráči Zbrojovky, nicméně obránce srazil balón k Bačkovskému. Ten chtěl udělat JANU HLADÍKOVI drzou kličku, jenže brněnský forvard mu míč vypíchl a zakončil pohodlně do prázdné branky – 4:0.
 
90+1
Už v nastavení se hosté dostali k dalekonosné ráně, ovšem brankář Floder na ni viděl a míč schoval ve svých rukavicích.
 
90
Vintr ve třetí velké šanci! Štepanovský adresoval do vápna skvělý oblouček a domácí mladík se do míče opřel v rychlosti ve stylu bojového umění, k jeho smůle však pálil přesně do rukavic Bačkovského.
 
88
Sváta ostře zajel do Štepanovského a vyfasoval pozásluze žlutou kartu.
 
87
Nakonec přišel po sérii přihrávek ostrý centr na Hladíka, který se dostal do kontaktu s Bačkovským. Rozhodčí však ihned zapískal a faul odpískal domácímu borci.
 
86
Eismann si narazil se Štepanovským a vybojoval na sebe faul. Domácí s rozehrávkou nepospíchají.
 
85
Domácí jsou usazeni na polovině soupeře a snaží se propracovat do ještě minimálně jedné šance.
 
83
Diamé si nabíhal na prudký centr a nakonec zakončoval, leč nad. I kdyby se ale hosté dočkali branky, tak neplatí pro ofsajd.
 
82
V závaru na vápně domácích pálil dvakrát Průcha, jenže nejprve napálil spoluhráče a vzápětí protihráče.
 
81
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Adrián Čermák, přichází David Krška.
 
80
Eismann doběhl u levé lajny dlouhý balón a posunul jej na Vintra. Ten z kroku dobré tři metry před vápnem vyslal skvělý obstřel a moc nechybělo, aby se domácí znovu radovali!
 
79
Do konce duelu zbývá zhruba deset minut a hosté se snaží výsledek korigovat alespoň čestnou brankou, jenže se jim nedaří projít vpřed.
 
78
Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Jan Záviška, přichází Dominik Bičiště.
 
77
Domácí vybojovali přímý kop. Toho se ujal Štepanovský, který čechral parádní centr na zadní tyč na Hladíka, ten byl ovšem v ofsajdu.
 
76
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Antonín Růsek, přichází Martin Sedlák.
 
74
Rohový kop nic nepřinesl, naopak jeden z hostů zůstal ležet na zemi, ale ve hře bude moci pokračovat. Oba celky chystají další střídání.
 
72
Brzy nato mohli domácí vést už o čtyři branky, když se vpřed vydal střídající Vintr a vyslal prudkou ránu k tyči. Bačkovský však tentokrát svůj celek podržel a balón vyškrábl na roh.
 
71
Brno právě vstřelilo branku!
Domácí nejspíš definitivně rozhodují o svém vítězství. Lví podíl na brance má Hladík, který na pravé straně vymotal obránce a prudce odcentroval. Bačkovský musel jít na zem a míč pouze vyrazil před sebe, kde už číhal připravený ANTONÍN RŮSEK a zblízka prudkou ranou pod břevno zaznamenal pohodlně svůj druhý gól večera – 3:0:
 
70
Tu mohl přinést dvacet minut před koncem obránce Broukal, který se vydal na hrot a prudce hlavičkoval, bohužel pro hosty ale mířil příliš vysoko nad branku.
 
69
Znovu se hraje ve velmi poklidném tempu, kdy se oba celky střídají v kombinaci, ale ny výraznější šanci čekáme.
 
67
Záviška se chtěl protáhnout po levé straně do vápna, ale tvrdě narazil na soupeře. Domácí poté chtěli rychle otočit hru, ani Čermák ale nepřihrával přesně.
 
66
Růsek se na levé straně dostal k centru, který našel Hladíka, ten ale byl zády k brance a proti přesile se nedokázal z těžké situace vymotat.
 
65
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ondřej Pachlopník, přichází Marek Vintr.
 
64
Čermák ve vápně parádní patičkou nasadil jesličky obránci a míč poslal na Růska, který se vytočil ke střele, rána levou mu ale nesedla.
 
62
Po občerstvovací pauze přišlo na řadu hned trojité střídání hostů, uvidíme, zdali přinese hostujícímu kouči kýžený efekt. U míče jsou nyní opět domácí.
 
61
Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Milan Kadlec, přichází Matěj Sváta.
Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Ladislav Janda, přichází Lucas Dias.
Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Michal Vrána, přichází Adama Diamé.
 
60
Po hodině hry se na pravé straně uvolnil k centru Bariš, jeho sražený pas se dostal k Růskovi, ten ale obranný val soupeře nepropálil.
 
59
Rohový kop sice hostujícímu mužstvu nevyšel, ale vzápětí po přetaženém centru mohl zakončovat hlavou sám na zadní tyči Blecha, jenže míč nasměroval přesně do rukavic Flodera.
 
58
První akci Vlašimi zastavil dobrým zásahem Endl, v další akci srazili domácí centr Vrány na rohový kop.
 
57
Toho se ujal znovu sám Eismann, který centroval na přední tyč. Štepanovský pustil zakončení Endlovi, jeho hlavička k tyči byla ale hodně pomalá a Bačkovský ji lapil.
 
56
Zbrojovka znovu předvedla rychlou kombinaci a míč přesunula doleva k Eismannovi, nicméně jeho centr byl sražen na roh.
 
55
Pachlopník se pokusil rozhýbat obranu soupeře, narazil si Sedlákem, ale posléze mu ve vápně po rychlé otočce balón utekl za čáru.
 
54
Domácí jsou stále na balónu a nikam se neženou, hosté se zatáhli na svou polovinu a odrážejí nájezdy Zbrojovky.
 
52
Pachlopník ve středu hřiště zastavil možný brejk soupeře a posunul míč na Eismanna, jehož centr byl ale opět odvrácen. Následně právě dobíhající Pachlopník fauloval.
 
51
A nakonec jejich akce nebyla vůbec špatná. Přetažený centr na zadní tyč stopoval hostující kapitán Janda, který mohl hlavičkovat z dobré pozici, ovšem mířil jen nad břevno.
 
50
Vrána si dobře udělal tělem prostor za odraženým míčem vpřed a Sedlák jej musel faulovat. Hosté rychle rozehrávají.
 
49
V další akci Brna si na centr Bariše nabíhal Eismann, avšak byl soupeřem ustrážen. Odražený balón vyplaval u Štepanovského, který měl dobrou palebnou pozici, jenže přízemní ránu poslal vedle branky.
 
48
Rohový kop rozehráli domácí nakrátko, načež si Pachlopník míč navedl na středlu, ale tvrdou ránu levačkou k tyči dokázal Bačkovský lapit.
 
47
Hosté se dostali v úvodu půle do útoku, ale o míč rychle přišli. Kupředu vyrukoval Eismann, jehož centr se snažil Hladík posunout na Čermáka, nicméně Vlašimští míč odvrátili na roh.
 
46
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ondřej Vaněk, přichází Pavel Eismann.
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Adam Fousek, přichází Jan Hladík.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První půle je za námi. Vše důležité se odehrálo v prvních dvaceti minutách, kdy se domácí trefili hned dvakrát – nejprve zakončoval po rohovém kopu Čermák, následně po centru Bariše hlavou Růsek. Po zbytek poločasu se hrálo spíše ve středu pole, možné náznaky šancí hostů domácí hladce eliminovali a jedinou šanci Závišky pokryl Floder.
 
Druhý poločas začne přibližně v 19:00.
 
45
První poločas skončil.
 
44
Vrána vyslal šikovný prudký centr na zadní tyč, kam si nabíhal Záviška. Ten se po kontaktu s Barišem octl na zemi, rozhodčí však ukázal pouze na rohový praporek.
 
43
V další akci domácích na levé straně Vaněk posunul míč Štepanovskému, který centrovalna zadní tyč, nicméně Bačkovský si pro něj došel a sebral ho do svých rukavic.
 
42
Domácí kombinovali na hranici vápna na malém prostoru, načež se pokusil Fousek lehkým obloučkem vysunout Růska, ten se však nacházel v ofsajdovém postavení.
 
41
Mezi střelce se chtěl podruhé v utkání zapsat Čermák, který se dostal k hlavičce, tentokrát ale mířil nepřesně.
 
40
Štepanovský krásným dlouhým balónem vpřed vyslal Růska, který chtěl obejít Štochla, ten mu však stihl míč vypíchnout na rohový kop.
 
39
Vrána si znovu rychlým náběhem řekl o míč vpřed, nicméně pas vzduchem na něj byl opět moc dlouhý a pro balón si došel pozorný Floder.
 
38
Z fotbalové nudy se snažil diváky na Srbské vytrhnout Vaněk, který se opřel do dalekonosné rány, ta ale mířila vysoko nad branku.
 
37
Bariš podruhé v krátkém sledu předvedl ostřejší faul, tentokrát si vyšlápl na Svobodu. Hlavní sudí mu udělil poslední napomenutí.
 
35
Čermák ostře centroval z pravé strany, ovšem Růsek se k hlavičce tentokrát nedostal. Na míč se tlačil ještě Štepanovský, avšak obránce Vlašimi byl u něj dříve.
 
34
Znovu sledujeme hru v hodně pomalém tempu, oba celky si odevzdávají míč nepřesnými přihrávkami a ani jednomu z nich se nedaří vytvořit lepší střeleckou pozici.
 
32
V první akci hosté neuspěli, když dobře ve skluzu zasáhl Endl. Vzápětí se míč dostal na hranici vápna k Záviškovi, který pálil pohotově levou, ale stoper Endl opět dobře zasáhl a zblokoval jeho ránu.
 
31
Zbrojovka okupovala polovinu soupeře, jenže v kombinaci chybělo více pohybu, a tak domácí znovu o míč přišli.
 
30
Pachlopník to po půlhodině hry zkusil opět tradičně po pravé straně, tentokrát ale neuspěl. Následně centroval Bariš, jeho pas však odvracel Záviška.
 
28
Následný rohový kop směřoval dobře do ohně, Čermák však míč důrazně odhlavičkoval a vzápětí domácí vybojovali na soupeři faul.
 
27
Ten se poté dostal opět na kopačky hostů a Kadlec se pokoušel na levé straně obejít Štepanovského, ale ten si počínal zkušeně a srazil míč na roh.
 
26
Znovu Středočeši chytře kombinovali ve středu hřiště, domácí však včas zapresovali a dostali hosty pod tlak. Štepanovský navíc vybojoval míč.
 
25
Vaněk se snažil obloučkem vysunout vpřed Bariše, ten ale nezpracoval. Následně byl právě Vaňkovi v dalším souboji o balón pískán faul a hosté rozehrají přímý kop.
 
24
Po druhé brance tempo hry mírně opadlo. Oba celky kombinují spíše ve středu hřiště, ale kupí chyby.
 
23
Rohový kop Brnu nevyšel. Bačkovský rychle vykopl na Kadlece, ten ale Vránu kupředu kolmicí nevyslal. Floder byl u míče dříve.
 
22
Pachlopník se ujal míče na pravé straně a v plném běhu se zbavil dvou hráčů. Následně chtěl najít prudkým centrem nabíhajícího Čermáka, jeden z hostujících beků ale na poslední chvíli zasáhl.
 
21
Vaněk na útočné polovině šikovně posunul míč Fouska, který mu chtěl vrátit pas patičkou, ale hosté celou akci přečetli a středem hřiště hru otáčejí.
 
19
Opět Vlašim pronikla až do vápna soupeře, ke střele se dostal Průcha, jeho pokus však byl zablokován. Následně byla Svobodovi pískána nebezpečná hra vysokou nohou.
 
18
Málem bylo sníženo. Jeden z hostů skvěle z druhé vlny naběhl na centr, čímž vyvedl z míry Štepanovského a balón dostal do ohně před Flodera. Před ním vznikla velká trma, v níž zakončoval nebezpečně Záviška, ale domácí gólman obstál.
 
17
Hosté zatím nejsou herně horší, ale v obraně jsou velmi nedůslední. Vlašim opět kombinuje na polovině soupeře.
 
16
Brno právě vstřelilo branku!
A po čtyřech minutách hry už je to o dvě branky, domácí udeřili po naprosto snadné akci. Čermák zatáhl míč středem vpřed, poslal jej doprava na Bariše, který parádně odcentroval do vápna. Na jeho pobídku si naběhl ANTONÍN RŮSEK, dostal se před brankáře Bačkovského a míč hlavou pohodlně nasměroval do sítě – 2:0.
 
15
Nakonec po čtvrthodině hry předvedli hosté pěknou kombinaci na jeden dotek, ovšem nabíhající Kadlec nedostal na zadní tyč přesný centr a míč zamířil do autu. K tomu všemu byl navíc hostujícímu hráči máván ofsajd.
 
14
Domácí se opět na vlastní polovině drželi v kombinaci, Endlovi ale rozehrávka nevyšla a hosté zadarmo přicházejí k míči.
 
12
Brno právě vstřelilo branku!
Domácí se ujímají vedení. Pachlopník znovu ukázal, že skvěle zahrává rohové kopy, když míč poslal přesným centrem na přední tyč, kam si naběhl ADRIÁN ČERMÁK a ten šikovným obloučkem nasměroval míč přes Bačkovského přesně na zadní tyč – 1:0.
 
11
Růsek si ve sprintu šikovně narazil se spoluhráčem, ale poté už se blíž k brance neprotáhl, neboť obránce mu včas skočil pod nohy a čistým skluzem odehrál míč na další roh.
 
10
Záviška měl ve sprinterském souboji s Dreksou zprvu navrch, ale domácí kapitán jej nakonec doběhl a ještě o něj stihl odrazit míč do zámezí. Brno bude u balónu.
 
9
Jansa si rychlým pohybem vpřed řekl o kolmici vpřed. Floder situaci skvěle vyhodnotil, pohotově vyběhl a míč před ním sebral.
 
8
Rohové kopy zahrávali domácí hned dva. Po tom druhém se odraženého míče ujal Pachlopník, protáhl se do šestnáctky, ale tentokrát Fouskovi přesně nenahrál. Fousek navíc při zpracování zahrál rukou.
 
7
Do vedení mohli jít ale také domácí. Pachlopník se snadno uvolnil na pravé straně a předložil přesný přízemní centr Fouskovi, jeho ránu k tyči ale Bačkovský dokázal reflexivně vyrazit a posléze jeden z beků odkopl míč na roh.
 
6
První zajímavější moment zápasu. Záviška si umně zpracoval míč a rychlou kličkou obešel Dreksu. Na hranici vápna se mu otevřel prostor ke střele, přičemž vyzkoušel obstřel na zadní tyč, ale Floder se po míči natáhl a lapil jej.
 
5
Další akce Machálkovy družiny směřovala přes pravou lajnu, k centru se dostal Bariš, ale jeho pobídka doputovala přesně do rukavic brankáře Bačkovského.
 
4
Jeden z hostů zůstal po souboji s Fouskem ležet na zemi, hra však pokračovala. Domácí forvard posunul míč proti noze Čermákovi, jeho rána z první zamířila po zemi ale dobré tři metry vedle branky hostů.
 
3
Zbrojovka se až nyní dostala k první kombinaci, Vaněk ale hru raději otočil zpět dozadu k Dreksovi.
 
2
Přetažený centr z levé strany sebral Vaněk, ale jeho odkop byl nepřesný. Po faulu Štepanovského rozehráli hosté rychle přímý kop na Vránu, jeho ostrý pas do šestnáctky ale nikoho v zeleném nenašel.
 
1
Hosté uvedli míč do hry a ihned se dostali do kombinace, domácí však ve středu hřiště dobře napadali, a tak se Vlašimští museli vrátit na svou polovinu.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Oba celky jsou na hrací ploše. Domácí budou hrát tradičně v červeném, hosté se oděli do zeleného. V Brně dnes celý den panuje slunečné počasí – ideální podmínky pro fotbal.
 
Úvodní sestavy:

FC Zbrojovka Brno: Floder – Bariš, Dreksa (C), Endl, Štepanovský – Pachlopník, J. Sedlák, Ad. Čermák, Vaněk – A. Fousek, Růsek.
Náhradníci: Šustr – Eismann, Šumbera, Krška, M. Sedlák, Hladík, M. Vintr.

FC Sellier & Bellot Vlašim: Bačkovský – Vedral, J. Štochl, Broukal, Mil. Kadlec – Záviška, Janda (C), Průcha, Blecha – V. Svoboda, Vrána.
Náhradníci: Řehák – Bičiště, P. Breda, Diamé, Dias, Sváta, D. Hašek.

Rozhodčí: Hanousek – Kotík, Dresler.
 
Oba celky se potkaly naposledy v 1. kole stále ještě aktuálního ročníku před téměř rokem a rozešly se smírně 2:2.
 
FC Sellier & Bellot Vlašim

Také Stredočechům už o nic závratného nepůjde. V tabulce jsou momentálně na 10. místě a v případě bodového zisku se mohou vyšvihnout až o dvě příčky výše před Líšeň a Prostějov. Vlašim celkově zažila povedené jaro, kdy během jedenácti zápasů pouze třikrát prohrála a připsala si šest výher. Vlašim má navíc k tomu všemu ještě závěrečnou dohrávku v Třinci. O víkendu hrála Vlašim doma s Jihlavou, v divokém duelu nakonec ale padla 2:3.
 
Zbrojovka Brno

Domácí mohou do utkání vstupovat s čistou hlavou. V tabulce už neskončí jinak než druzí, což znamená, že se mohou druhý rok po sobě připravovat na baráž o postup do nejvyšší soutěže. Otázkou však zůstává, zdali se vůbec vzhledem ke koronavirové situaci v Karviné bude hrát – v tom případě by Brno odehrálo poslední duel sezóny a připravovalo se na další ročník F:NL. O víkendu Zbrojovka remizovala 0:0 na hřišti Prostějova a definitivně přišla i vzhledem k výhře Pardubic o možnost postupu z první příčky.
 
Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! Dnes je na programu poslední 30. kolo F:NL a my se budeme podrobně věnovat utkání Zbrojovky Brno s Vlašimí.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.