konec FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec
2:2
(0:1)
Komentuje: David Suchý
 
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. I druhý poločas nám přinesl celkem zajímavou podívanou, sledovali jsme totiž vyrovnanou partii, která se postupem času nacházela pouze ve středu hrací plochy. V tomto utkání byl o něco nebezpečnější Slovan, který především v prvním dějství mohl vést výraznějším rozdílem. V tom druhém se domácím podařilo srovnat krok, avšak Liberec si vzal jednobrankové vedení zpět, což Mladá Boleslav opět srovnala.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+2
Žlutou kartu dostává Dominik Machů (FK Mladá Boleslav).
 
90+1
Už nám běží koncovka tohoto zápasu, mezitím se domácí hráči nastěhovali na polovinu soupeře.
 
90
Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
 
89
Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
 
88
Centrovaná nabídka se stáčela směrem do malého vápna, kde se do zakončení prodral Lehoczki, jenž mířil doprostřed branky.
 
87
Koncovka tohoto zápasu nabízí opravdu hodně zajímavou podívanou. Před malým momentem si Liberec vybojoval rohový kop.
 
85
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat! Domácí se totiž na delší dobu usadili u pokutového území soupeře, což nakonec vedlo k velice přesnému střeleckému pokusu v podání MATĚJE ŠIMONA, který v tomto případě mířil k tyči.
 
83
Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Liberec vede o jedinou branku. Podaří se mu výsledek udržet do konce?
 
82
Ani v tomto případě nemusel brankář Hasalík reagovat, naopak se ujal odkopu od branky, po kterém sledujeme rychlý kontr.
 
81
Liberec právě vstřelil branku!
Hosté se dostávají zpět do vedení! Po rohovém kopu totiž přišel na řadu rychlý protiútok, při kterém se do pokutového území dostal KANGHYUN YU, který velice přesným projektilem překonal brankáře Vránu.
 
81
Mladá Boleslav se chopila rozehrávky rohového kopu, avšak ani tato šance nepřinesla výraznější ohrožení branky soupeře.
 
80
Autové vhazování se ještě jednou opakovalo, avšak tentokráte se hosté dostali kousek za polovinu hrací plochy.
 
79
Slovan dostal možnost vhazovat z levé strany hrací plochy, nakonec se jednalo o dalekonosnou nabídku, po které přišla ztráta míče.
 
78
V tomto momentu se k pokutovému území dostal jeden z domácích, který pro svůj celek vybojoval nadějnou standardku.
 
78
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Ondřej Komma, přichází David Krčmář.
 
77
V posledních minutách je k vidění hodně bojovné představení, přičemž se ani jeden z celků nedokáže dostat do šance.
 
76
V krátkém časovém sledu jsme sledovali další standardní situaci, kterou Liberec dokázal odvrátit ve svém pokutovém území.
 
75
Útočná snaha Liberce skončila hodně rychle, navíc to bylo s faulem, po kterém bude soupeř zahrávat standardní situaci.
 
74
Žlutou kartu dostává Petr Petr (FC Slovan Liberec).
 
73
Aby toho nebylo málo, tak na řadu přišel další nedovolený zákrok, kterého se pochopitelně všiml také hlavní rozhodčí.
 
72
Jenomže Mladá Boleslav se bleskurychle dostala k pokutovému území, kam přiletěl centr, po kterém přišel na řadu útočný faul.
 
71
Liberec se ujal autového vhazování ze své obranné poloviny. Postupná kombinace nakonec přinesla vyvezení hracího předmětu.
 
70
Už se opět pokračuje ve hře, mezitím se domácí nastěhovali k pokutovému území soupeře, kde se nedostali ani k zakončení.
 
69
Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z hráčů Liberce. Na scénu zamířil také lékařský personál Slovanu.
 
69
Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ondřej Lehozcki, přichází Jan Prokš.
 
64
Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stav je i nadále nerozhodný. Také druhý poločas nabízí hodně ofenzivní podívanou.
 
63
Hrací předmět se po jedné z nepřesností dostal do moci brankáře Vrány, který polovysokou nabídkou odkopával na pravou stranu.
 
62
Navíc na řadu přišel volný kop pro Liberec, který i v tomto případě volil přízemní rozehrávku, jenž zatím nepřináší nic vážnějšího.
 
61
Hostující brankář Hasalík se rozhodl pro přízemní rozehrávku, po které se jeho celek dostal na druhou stranu, kde číhal blok protihráčů.
 
60
Mladá Boleslav táhla nebezpečný útok středem hrací plochy, avšak v pokutovém území soupeře proběhl pouze nedovolený zákrok.
 
59
Záhy měl hodně času kolem sebe Tvaroh, který to zkoušel přízemní nabídkou do malého vápna, se kterou počítal také Dvořák.
 
58
Liberec si pohrával s míčem na vlastní polovině, načež jsme sledovali dalekonosné přenesení hry, které ale nenašlo správného adresáta.
 
57
Na opačné straně včas vystoupil z obranné linie Komma, který navíc okamžitě předal na útočnou polovinu, kde se Dibovi nezdařil centr.
 
56
Ten byl rozehrán nakrátko, načež se domácím podařilo zablokovat pokus o centr. Najednou se zrodil rychlý kontr, při kterém Novák trefil brankáře.
 
55
Ihned po rozehrávce to drzým průnikem do pokutového území zkoušel hostující Šulc, který vybojoval rohový kop zprava.
 
54
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Je tu vyrovnávací branka v podání domácích! Z velké vzdálenosti to totiž zkoušel domácí Paixao, jehož pohotová rána narazila do brankové konstrukce, načež se odrazila do zad brankáře LUKÁŠE HASALÍKA za brankovou čáru.
 
53
Novák se postavil k rozehrávce rohového kopu, který velice přesně zakroutil na hlavu Haška, jehož hlavička byla zablokována.
 
52
I tentokráte se ve vzduchu dokázal prosadit hostující Vuklišević, avšak odraženého míče se chopil Novák, který přenášel hru na levou stranu.
 
51
Vrána naprosto ignoroval jednoho z napadajících protihráčů, avšak i přesto se mu podařilo velice přesně odkopnout balón.
 
50
Po zbytečné nepřesnosti se k míči dostal také domácí brankář Vrána, který posílal míč ke středovému kruhu, kde ve vzduchu kraloval Vuklišević.
 
49
Žlutou kartu dostává Radek Kopa (FK Mladá Boleslav).
 
48
Ihned v úvodu druhého poločasu si autové vhazování vyzkoušel hostující Lehoczki, který si pro spolupráci vybral kolegu Kazdu.
 
47
Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Máme za sebou první poločas, který nám přinesl velice zajímavou podívanou. V úvodu jsme totiž sledovali vyrovnanou partii, přičemž postupem času začal mít navrch Slovan, který si nakonec vypracoval několik solidních šancí. Liberec se přeci jenom dostal do kýženého vedení, načež byl i po této brance směrem dopředu nebezpečnější, avšak žádný další přesný zásah jsme už neviděli. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
 
45
První poločas skončil.
 
43
Hosté se dostali do další šance, avšak zakončující Vrabec nakonec trefil pouze brankáře Vránu!
 
43
První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
 
42
Hodně prostoru měl kolem sebe Dib, který to zkoušel vysokým projektilem, jenž směřoval nad branku. Hasalík nemusel zasahovat.
 
41
Před malým momentem přišel na řadu další nedovolený zákrok z hostující strany, Paixao zvolil rozehrávku na kolegu Kommu.
 
40
Vrána měl hodně času na rozehrávku, nakonec rozehrával vzduchem. Na druhé straně prodlužoval za sebe Machů, avšak Vejra nenašel.
 
36
Machů obstaral autové vhazování, kterým zkoušel najít Šimona, před kterým zasahoval Vuklišević. Liberec si následně došel pro faul.
 
35
Slovan Liberec se navíc dočkal druhé branky, avšak tu sudí neuznává kvůli ofsajdovému postavení.
 
35
Samotný centr sice nebezpečí nepřinesl, avšak poté se jeden z hostů opřel do míče zpoza šestnáctky, avšak Vrána předvedl důležitý zákrok.
 
34
Na opačné straně se protančil až do dobré pozice Petr, který ještě nabízel přihrávku pod sebe, kde soupeř odklízel za cenu rohového kopu.
 
33
Sledovali jsme další rohový kop, tentokráte ze strany domcácíh. Ještě před dopadem míče byl pískán útočný faul Tvaroha.
 
32
Ve vzdušném souboji sice kraloval hostující Lehoczki, avšak v souboji si pomáhal ruakam, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí.
 
31
K rozehrávce standardní situace se postavil Dvořák, jehož centr se kroutil směrem do branky, avšak nakonec přistál v náruči brankáře.
 
30
Liberec si pohrával s míčem na vlastní polovině, načež se Gembický protáhl kolem dvojice protihráčů, jenž nakonec musela faulovat.
 
29
Jenomže na pořadu dne byl další protiútok Slovanu, přičemž Petr přihrával pod sebe, což dokonale přečetl jeden z protihráčů.
 
28
Mladá Boleslav se pokusila o okamžitou odpověď, avšak střelecký pokus v podání Šimona nebyl přesný. Hasalík tak bude odkopávat od branky.
 
27
V tuto chvíli to bude mít domácí celek hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá dostatek času.
 
26
Liberec právě vstřelil branku!
Hosté se dostávají do zaslouženého vedení! Slovan měl totiž k dispozici rohový kop, po kterém Gembický patičkou uvolnil kapitána Šulce, jenž ještě pod sebou hledal KANGHYUNA YU, jenž se levačkou trefil velice přesně.
 
25
Gembický to tentokráte zkoušel vzdušnou nabídkou, avšak ta nebyla zrovna přesná. I přesto domácí nedokázali odklidit hrací předmět.
 
24
Liberec to zkoušel středem hrací plochy, avšak krátká kombinace nakonec přinesla nepřesnost, díky které se k míči vrací brankář Vrána.
 
23
Do dalšího úniku se dostával hostující Gembický, který z levé strany pouze trefil vyběhnuvšího Vránu, jenž zatím drží svůj celek.
 
22
Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, stále čekáme na první branku. Poslední minuty přináší hodně opatrnou podívanou.
 
17
Vrána se před malým momentem přeci jenom musel činit, pokryl střelu z nebezpečné pozice. Liberec je směrem dopředu nebezpečnější.
 
16
Další průniková přihrávka tentokráte našla Vrabce, která to zkoušel ostrou střelou. To bylo zbytečné, neboť pomezní sudí signalizoval ofsajd.
 
15
S míčem si zahrál také domácí brankář Vrána, který v tomto případě počkal na pohyb Diba, jenž ihned hledal naběhnuvšího Šimona.
 
14
Ani další přenesení hry nebylo vůbec přesné, Kazda tak na míč vůbec nedosáhl. Mladá Boleslav bude vhazovat z levé strany hřiště.
 
13
Hostující hráči si nyní prohrávali s míčem na vlastní polovině, načež to dalekonosným pasem zkoušel Vuklišević, který nenašel Yu.
 
12
Liberec se málem dostal do vedení! Vrabec totiž pelášil sám na brankáře, avšak zakončil o kousek vedle vzdálenější tyče.
 
11
Yu si dokázal poradit s neposedným míčem, který akrobatickým způsobem zkoušel poslat za sebe. Tam ale číhal pozorný protihráč.
 
10
Kroucená nabídka nakonec směřovala k hranici malého vápna, kde byl trochu překvapen Komma, jenž hlavičkoval nepovedeně.
 
9
Mladá Boleslav je v úvodu utkání aktivnějším celkem. Nyní bude zahrávat další rohový kop, i tentokráte z levé strany.
 
8
Na pravém křídle operoval s míčem domácí Hašek, který trefil protihráče do kopačky. Tentýž hráč obstaral aut, po kterém přijde na řadu roh.
 
7
Do protiútok se hnal soupeř, avšak přihrávka na Gembického byla až příliš prudká. Posléze se míč dostal na kopačku brankáře Vrány.
 
6
Jenomže rohový kop nepřinesl vážnější nebezpečí, nepovedené zakončení v podání Kopy přinese autové vhazování z levé strany.
 
5
Aby toho nebylo málo, tak si hosté opět pomohli faulem, rozehrávka dalekonosným pasem nakonec přinese rohový kop.
 
4
Nyní se na útočnou polovinu vydala také Mladá Boleslav, která si vybojovala standardní situaci z velké vzdálenosti od branky.
 
3
Hned v úvodu utkání sledujeme celkem zdlouhavou kombinaci v podání Liberce, který se stále nachází na vlastní polovině.
 
2
Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FK Mladá Boleslav: Vrána – Tvaroh, Komma, Novák, Dib, Hašek, Paixao, Kopa (C), Šimon, Machů, Vejr
Náhradníci: Barták – Krčmář, Zmij, Pauschek, Misář

FC Slovan Liberec: Hasalík – Vuklišević, Lehoczki, Yu, Šulc (C), Vrabec, Dvořák, Petr, Kazda, Baláž, Gembický
Náhradníci: Hnízdil – Svetlošák, Beran, Prokš, Michal

Rozhodčí: Rejžek – Flimmel, Fišer.
 
Dnešní utkání nebude mít roli jasného favorita, oba celky se totiž v tabulce nacházejí za sebou. Mladá Boleslav se v současné době nachází na páté pozici, přičemž na mistrovskou Sigmu ztrácí propastných osm bodů, což pochopitelně dohnat nepůjde. Domácí celek tohoto zápasu z celkových osmi zápasů zvítězil hned ve čtyřech případech, navíc hned tři zápasy přinesly porážku. Právě špatná forma z posledních zápasů zapříčinila to, že Mladá Boleslav nedosáhne na mistrovský titul. Na opačné straně stojí Liberec, kterému pro změnu patří šestá pozice, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácí jeden jediný bod. Slovan si zatím připsal čtyři výhry, stejný počet má také porážek. Liberci se ale v posledních týdnech výsledkově nedaří, prohrál totiž tři zápasy v řadě. Poslední vítězství je tak téměř měsíc staré, tehdy Slovan dokázal uspět na hřišti Olomouce, která již oslavila mistrovský titul za letošní rok.
 
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga nám vstoupila do závěrečné fáze soutěže, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Mladá Boleslav a FC Slovan Liberec.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.