konec MFK Karviná – AC Sparta Praha
3:1
(3:1)
Komentuje: David Suchý
 
Je konec! Druhý poločas nám nakonec nenabídl žádnou přesnou trefu, což znamená, že se Karviná může radovat z vítězství 3-1. Sparta sice nepodala vůbec špatný výkon, nicméně špatná desetiminutovka je připravila o jakékoliv šance bodový zisk.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Žlutou kartu dostává Pavel Moskál (MFK Karviná).
 
90+2
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Matheus Ramirez, přichází Jan Motyčka.
 
89
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Petr Galuška, přichází Jiří Sembol.
 
87
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází René Zielina, přichází Miroslav Giľák.
 
86
Domácí toho ale z následné rozehrávky nic nevymysleli, nicméně míč zůstává na kopačkách hráčů ve žlutých dresech.
 
85
Burda nejprve čistým způsobem obral soupeře o míč, posléze šel do ostrého skluzu znovu. Tentokráte je pískáno ve prospěch Karviné.
 
84
Domácí očividně nikam nespěchají a spíš se snaží neudělat chybu v rozehrávce. I proto se míč přesunul až ke Ciupovi.
 
83
Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Hosté stále potřebují vstřelit dvě branky, na které už nemají moc času.
 
82
Kousek za šestnáctkou se uvolnil Alexandr, nicméně přišel faul. Následnou standardku rozehrál Radwan, který trefil pouze zeď.
 
81
Do pokutového území přiletěl další parádní centr, který mířil na zadní tyč na Lingra. Ten ale z první vůbec netrefil zařízení.
 
80
Z té ale domácí hráči nevytěžili nic nebezpečného, naopak se brankář Bačkovský postaral o odkop od své svatyně.
 
79
Palečko šel do souboje s Bernatíkem natolik nešikovně, že mu v cestě nechal nohu. Karviná tak bude zahrávat standardku.
 
75
Žlutou kartu dostává Oliver Putyera (MFK Karviná).
 
74
Zdá se, že se hosté nadechují k slušnému náporu. Jejich akcím ale chybí větší přesnost, Ciupa je delší dobu bez zákroku.
 
73
Sparťané se chystali založit rychlý kontr, který ale skončil tak rychle, jak začal. Dalekonosná kolmice na Čajkovského skončila v zámezí.
 
72
Bernatík se dobrým způsobem zbavil svého strážce a poté poslal míč na druhou stranu. Tam se ale střílený centr neujal.
 
71
Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Sledujeme fotbal nahoru a dolů, oba celky předvádějí skvelou ofenzivní podívanou.
 
70
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Aleksandar Tasič, přichází Filip Maksič.
 
69
Rychlý kontr domácích málem skončil tím nejlepším možným způsobem! Sám na bránu se totiž řítil Bevelaqua, který ale trefil pouze brankáře.
 
68
Jednalo se o rozehrávku nakrátko, Špaček nakonec přeci jenom poslal míč do šestnáctky, kde se ale nenacházel nikdo ve stejném dresu.
 
67
Kostrbatá akce Sparty málem přinesla velkou šanci, soupeř se ale stačil vrátit zpět. Hosté budou zahrávat další rohový kop.
 
66
Radwan se dlouho u rohového praporku přetahoval o balón, proti přesile ale nedokázal uspět. Hrát tak bude domácí mužstvo.
 
65
I tentokráte se k míči postavil Špaček. Hostující kapitán nejdříve naznačil centr, posléze ale trefil pouze nohu protihráče.
 
64
Hodně rychle z branky musel vyběhnout brankář Ciupa, který okamžitě poslal míč na druhou stranu. Sparta ale brzy vybojovala standardku.
 
63
Bernatík vhazoval od pravé autové čáry, načež to jeho kolegové zkoušeli středem hřiště. Aktivní Ramirez se ale nacházel v ofsajdu.
 
62
Máme za sebou hodinu hry a stále čekáme na úvodní branku ve druhém poločase. Pražané jsou ale značně nebezpečnější.
 
61
Levý bek ve službách pražské Sparty se po více než minutovém přerušení dostal zpět na nohy. Vypadá to, že by se střídat nemělo.
 
60
Po souboji na pravé straně skončil na zemi hostující Tasič, který zřejmě špatně dopadl na zem. Lékařský personál je okamžitě na hřišti.
 
59
Akce ještě pokračovala a Bačkovský musel k zemi. Střela v podání Řapka nakonec skončila zhruba půl metru vedle.
 
58
Kousek od pravé autové čáry byl poslán na zem Bernatík. Samotné rozehrávky se ujal Galuška, který ale nevymyslel nic vážného.
 
57
Řapek našel na hranici ofsajdu naběhnuvšího Galušku, který ale akci nevyřešil ideálně. Centr poslal pouze do Bačkovského.
 
56
Hodně špatně to nyní vyřešil Moskál, který měl sice hodně času na odkop, i tak se mu ale nepovedlo poslat míč na druhou stranu.
 
55
Sparta vstoupila do druhého poločasu mnohem aktivněji. Následoval rohový kop, který ale nenabídl nic nebezpečného.
 
54
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází David Egri, přichází Radúz Bevelaqua.
 
53
Velká šance na kontaktní branku! Radwan přiťukl úplně volnému Čajkovskému, který placírkou o vlásek minul branku.
 
52
Radwan dlouho váhal, co s míčem, nakonec nevymyslel vůbec nic kloudného. Aby toho nebylo málo, tak se posléze nacházel v ofsajdu.
 
51
Právě Špaček se postaral o standardku z pravé strany. Ta se mu absolutně nepovedla, míč skončil hned na prvním protihráči.
 
50
K parádnímu sólu se nadechl hostující kapitán Špaček, který přešel snad přes trojici protihráčů. Ve finální fázi mu ale chyběl větší klid na střelu.
 
49
Na opačné straně se domácí dostávali do zajímavého protiútoku, Řapek to ale měl na dlouhou nohu. Bačkovský bude rozehrávat.
 
48
Střádající Čajkovský se okamžitě zapojil do dění na hrací ploše. Napadal rozehrávajícího Comu, který to ale nakonec hravě zvládl.
 
47
Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
 
46
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Novotný, přichází Lukáš Čajkovský.
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Tomáš Weber, přichází René Zielina.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Máme za sebou úvodní dějství, které nám v samotném úvodu nabídlo vyrovnanou podívanou. Postupem času se ale domácí dostali do velkého náporu, který přetavili ve tři přesné zásahy. Naopak Sparta se dostala k první trefě až ke konci prvního poločasu, navíc pokutový kop neproměnil Špaček.
 
45
První poločas skončil.
 
44
Sparta právě vstřelila branku!
Hosté se konečně dočkali! Zbytečná chyba v domácí defenzívě připravila protiútok, který táhl Radwan. Ten nejdříve neuspěl s první přihrávkou, posléze už našel na zadní tyči zcela nekrytého ONDŘEJE NOVOTNÉHO.
 
43
Z velké vzdálenosti zkusil své štěstí Ramirez, kterému se ale střela vůbec nezdařila. Míč prosvištěl hodně vedle branky.
 
42
Už poměrně dlouhou dobu čekáme na něco kloudnějšího s hostující strany. Nyní vybojoval autové vhazování Lingr.
 
41
Kousek za pokutovým územím si udělal prostor ke střele domácí Egri, jehož rána z otočky skončila pouze na horní síti.
 
40
K rozehrávce rohového kopu se postavil Weber, který ho rozehrál nakrátko. Nakonec přeci jenom přiletěl centr, jenž se stal kořistí Bačkovského.
 
39
První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
 
38
Střídající Novotný se snad poprvé dostal k míči, se kterým se chtěl protlačit do šestnáctky. Před samotnou hranicí se nacházela zeď.
 
37
Žlutou kartu dostává Ondřej Novotný (AC Sparta Praha).
 
37
V souboji dvou sedmiček se ta domácí prohnala kolem Špačka, který alespoň na chvíli odrazil útok soupeře. Karviná je ale stále hodně nebezpečná.
 
36
Až nyní se to povedlo, nicméně Burda měl ve středu hrací plochy příliš málem prostoru na kombinaci. Hrát tak budou domácí.
 
35
Centr se kroutil směrem k brance, nakonec ale skončil na pozorné zdi. Pražané ale stále nevyvezli míč do bezpečnějšího prostoru.
 
34
Najednou jsou hosté v doslova kritické situaci. Na hrací ploše hraje pouze jedno mužstvo, navíc bude Weber zahrávat přímý kop.
 
33
Karviná právě vstřelila branku!
Domácí hrají s neuvěřitelnou lehkostí. Jeden z hostujících hráčů nezasáhl vůbec dobře, míč poslal pouze do hrudi PETR GALUŠKA, který ve stoprocentní šanci nezaváhal.
 
29
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lucas Mota, přichází Novotný Ondřej.
 
29
Řapek operoval s míčem u levé postranní čáry, načež poslal do šestnáctky kroucený centr. Ten nakonec skončil v rukavicích Bačkovského.
 
28
Ten se ale zrovna nepovedl, centr skončil hned na prvním bránícím hráči. Lingr se ještě ujme autového vhazování.
 
27
Hosté jsou najednou pod slušným tlakem. Soupeř je nepouští z jejich vlastní poloviny, navíc bude Karviná zahrávat rohový kop.
 
26
Karviná právě vstřelila branku!
Netrvalo dlouho a je tu druhá branka domácího celku! Z pravé strany přiletěl nadýchaný centr, na který parádním volejem z první reagoval DANIEL ŘAPEK. Bačkovský se natahoval po míči zcela marně.
 
26
Na úvodní branku dnešního zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut. Karviná se po aktivitě z posledních minutách dostala do zaslouženého vedení.
 
25
Rychlý protiútok Sparty táhl Radwan, který si troufl na drzou kličku kolem Moskála. Ten nakonec s pořádnou dávkou štěstí zasáhl.
 
24
Karviná právě vstřelila branku!
Máme tady úvodní branku! Bačkovský vyrazil míč přímo k PETROVI GALUŠKOVI, který pohotovým způsobem poslal míč do prázdné brány.
 
23
Poslední minuty se nesou v hodně jednostranné záležitosti. Sparta se zatáhla do defenzívy, domácí se snaží probojovat k úvodní brance.
 
23
Po rohovém kopu zkusil své štěstí ránu z velké dálky domácí Coma, jeho navštívenka ale mířila vysoko nad břevno.
 
22
Weber se postaral o rozehrávku standardní situace z pořádné vzdálenosti. Bačkovský nakonec musel vyrazit míč za bránu.
 
21
Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabízí hodně ofenzivní podívanou. Oba celky si vytvořily řadu vyložených šancí.
 
20
Domácí se dostali do dalšího zakončení, tentokráte se ke střele dostal Galuška, který ale nepropálil mohutný blok protihráčů.
 
19
Po zákroku kousek za polovinou hřiště skončil s pořádným výkřikem na zemi domácí Lingr. Karvinští budou zahrávat standardku.
 
18
Zatím to vypadá na den otevřených dveří. Sparta se hodně snadno dostala k šestnáctce, načež pouze doprostřed branky pálil Hutchinson.
 
17
Dvojice hráčů Karviné si nyní pomohla v souboji s Radwanem držením, čehož si všiml také hlavní sudí. Jednoznačný faul.
 
16
Špaček se vzorně vrátil do obrany, kde pomohl s bráněním útočné akce. Pražané si ale míče moc neužili, momentálně s ním operuje Moskál.
 
15
Před hostující svatyní bylo po centru z pravé strany opět rušno. Nikdo ve žlutých dresech ale nedokázal doklepnout míč do sítě.
 
14
Nyní to na pravé straně udělal parádním způsobem Radwan, který si navedl míč na pravou nohu a poté málem našel na zadní tyči Alexandra.
 
13
Míč se následně dostal až na kopačku Bačkovského, kterému se ale absolutně nepovedl odkop od branky. Ten skončil daleko v zámezí.
 
12
Po souboji u středového kruhu se na zemi ocitl Mota, kterého na hrací plochu poslal Burda. Sparta okamžitě rozehrála.
 
11
Karviná se rozhodla uklidnit hru a v tuto chvíli sledujeme zdlouhavou kombinaci na domácí obranné polovině.
 
10
Karviná se málem dostala do vedení! Jeden z domácích pláchl po pravém křídle, načež přihrával pod sebe na Řapka. Toho ale vychytal Bačkovský.
 
9
Egri nedaroval jednomu z protihráčů téměř žádný prostor na práci s míčem, nakonec bude Pavlík rozehrávat volný kop.
 
8
Hutchinson se ještě snažil vybojovat míč, což se mu nakonec nepovedlo. Dalekonosný nákop skončil až u brankáře.
 
8
Žlutou kartu dostává Jan Pavlík (AC Sparta Praha).
 
7
Na druhé straně se Karviná postarala o exekuci standardní situace, která pouze doplachtila do náruče Bačkovského.
 
6
K exekuci pokutového kopu se postavil kapitán Špaček, který mířil k levé tyči. Ciupa jeho ránu dokázal zneškodnit.
 
6
Je tu pokutový kop pro Spartu!
 
6
Tohle už ale bylo gólovka! Sparta se usadila za pokutovým územím, načež Alexandr pálil zhruba metr vedle branky.
 
5
Už, se zdálo, že se do velké šance dostane domácí Řapek, včas ale z branky vyběhl Bačkovský, který sevřel centr do náruče.
 
4
Právě Putyera byla dobře napadán hostujícím Špačkem, který se nakonec vůbec nedostal ke kulatému nesmyslu.
 
3
Poprvé se k míči dostali také domácí, kteří rozjeli kombinaci od své šestnáctky. Posléze Putyera vrátil míč na obrannou polovinu.
 
2
Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

MFK Karviná: Ciupa – Coma, Egri, Galuška, Lingr, Putyera, Moskák (C), Ramirez, Řapek, Weber, Bernatík
Náhradníci: Bevelaqua, Zielina, Giľák, Motyčka, Sembol

AC Sparta Praha: Bačkovský – Pavlík, Penc, Tasič, Burda, Palečko, Špaček (C), Mota, Alexandr, Radwan, Hutchinson
Náhradníci: Novotný, Maksič, Čajkovský, Štorc

Rozhodčí: Vojkovský – Caletka, Lakomý.
 
AC Sparta Praha

Na opačné straně stojí Sparta Praha, která se rovněž v základní části umístila na první příčce, tentokráte ve skupině A. Pražané vstoupili do skupiny o titul v roli jednoho z nejvážnějších kandidátů na celkové prvenství. Sparta je po sedmi odehraných zápasech na čtvrté pozici a na vedoucí Teplice ztrácí tři body. Právě Teplice mají svůj zápas v rámci osmého kola už odehraný, Sparta se tedy může v případě vítězství opět dotáhnout. Zdá, se že hostující tým dnešního utkání konečně zapomenul na špatnou formu z předchozích zápasů, nyní totiž zvítězil ve dvou po sobě jdoucích zápasech v řadě.
 
MFK Karviná

Fotbalisté Karviné se po základní části umístili na první příčce své skupiny. Závěr této části se ale příliš nepovedl, neboť tento celek zvítězil pouze v jediném z posledních pěti zápasů. Logicky se tak Karviná automaticky dostala do závěrečné fáze o titul, která se jí vůbec nedaří. Mužstvo z Moravskoslezského kraje okupuje předposlední pozici, navíc z odehraných pěti zápasů získalo pouze čtyři body. Hůře už je na tom pouze Příbram, která má na kontě jediný bod. Karviná tak na titul z Juniorské ligy může zapomenout, v tuto chvíli by se ale chtěla dostat výše v tabulce.
 
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy o titul, my budeme společně sledovat souboj mezi MFK Karviná a AC Sparta Praha.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.