konec FC Vysočina Jihlava – SK Slavia Praha
0:2
(0:1)
Komentuje: Tomáš Kalas
 
To už se mu ale nepodařilo. Sledovali jsme průměrné, až podprůměrné utkání, které nakonec vyhráli slávisté 2:0. Ve druhé půli se hra srovnala oproti poločasu prvnímu, více na míčí ale stále byli hosté a přidali ještě jeden gól, v 63. minutě se prosadil z rohového kopu Stefan Vilotič. Jihlava se tak se sezonou rozloučila prohrou, já se s vámi také loučím a přeji vám prosluněný zbytek dne a úspěšný start do nového týdne.
 
90+1
Konec zápasu.
 
90
Holík hraje velmi aktivně posledními minutami, chce alespoň snížit.
 
89
Sintean dnes pokračovat již nebude, místo něj jde do hry Ljubanovič.
 
88
Zajímavou střelou se prezentoval Holík, pokud se nepletu, tak první střela Jihlavy na branku. Lisa si míč pokryl a rozehrál dopředu, rychlý útok táhl Sintean, ale nezakončil a navíc ho chytají křeče.
 
86
Bjeloš dostává žlutou taktéž za protesty. Dnes snad padla jediná karta za faul, ostatní za „kecy“.
 
85
Mohlo být úplně hotovo! K hlavičce se po centru z rozehry dostal Vilotič a hlavičkoval o zem z malého vápna, Kolář vyráží před sebe!
 
83
Jihlava se ale dostala rychle na míč a dokonce vybojovala i faul, rozehrál Karmazín, ale svým centrem překopl celé vápno a Slavia se dostává na útočnou polovinu.
 
82
Za zvuku bojových melodií z mládežnické kabiny Jihlavy se dostal k nadějné střele Smejkal, obrana Slavie odvrací na roh. Ten nepřinesl přímé ohrožení branky hostí, navíc dostali Pražané míč po útočném faulu.
 
80
Jihlava má dostřídáno. Turyna opouští hřiště a přenechává svoje místo na posledních deset minut Častovi.
 
79
Slavia nejeví moc zájem hrát v útoku, bere zavděk kombinací před půlkou. Jeden centr ale přišel, Sintean byl faulován, ač i dle názoru trenéra hostí tomu dost přidal.
 
78
Mašič si poradil s dvěma obránci před sebou, Vilotičovi skoro ukopl nohu a chtěl střílet, vytloukl ale bloky. Hra je přerušena, ošetřuje se právě Vilotič a nevypadá, že by pokračoval v zápase.
 
76
Hosté začínají myslet především na defenzivu. Po faulu Krejdla rozehrál kop Holík, který zkusil, zda stojí Lisa tam, kde má. Sice úplně nestál, střela ale mířila vedla levé tyče.
 
74
Smejkal začínal ztrácet na půlce stabilitu a stáhl na zem Sobola, žlutou kartu ale dostává jiný domácí hráč Vrzal, který si neodpustil nějaké hezké věty na rozhodčího.
 
72
Jdeme do posledních dvaceti minut utkání a jihlavské sezony, Vysočina rozhodně zlepšila herní projev oproti první půlce a sem tam i zahrozí, stále to ale není žádné velké terno.
 
71
Dva fauly Jihlavy na půlce a Turyna může být rád, že nedostal za poznámky k sudímu druhou žlutou a logicky červenou.
 
69
Mitrano táhl rychlý útok po pravé straně hřiště a centroval nebezpečně do vápna na Bjeloše, míč ale odkopl včas Vašíček na tribunu. Následný roh Bucha zahrával nešikovně, podklouzl a skončil na zemi, balon za čárou.
 
68
Krejdl si teď může oddechnout, dal nesmyslnou malou domů přes půl hřiště, jenže míč doběhl Svoboda a bylo velkým štěstím pro hosty, že se nedostal Svoboda ke střele.
 
66
Karmazín centrem za sebe zahnal Holíka za polovinu, nicméně Vysočina začíná Slavii pomalu svírat v kleštích.
 
64
Dva fauly Turyny v krátkém sledu přímo před očima sudího značí žlutou kartu pro domácího hráče.
 
63
Slavia právě vstřelila branku!
Druhý gól hostí je na světě a padl právě ze zmiňovaného rohu. Po jeho rozehrání se ve zmatku prosadil STEFAN VILOTIČ.
 
61
Bucha si stáhl míč na střed a pálil z dobrých 20 metrů, pokus mu zblokoval obránce domácích a hosté mají roh.
 
60
Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Fikar, přichází Karmazín.
Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Řezáč, přichází Vrzal.
 
59
Vašíček bokem zastavil rychlejšího Sobola a hosté dostanou velice nadějnou standardní situaci z levého křídla. Jenže ta skončila díky špatně sehranému signálu v autu.
 
57
Holík centroval do vápna přes celou šíři hřiště, Svoboda se pokusil nahrát míč blíže k brance, ale nebylo to vyřešené nejlépe a hosté se dostali k držení, ač je herní projev Slavie horší, než v první půli.
 
57
Střídání také na straně Jihlavy. Odchází dnes zřejmě nejlepší hráč domácích Lorenc, místo něj jde Svoboda.
 
55
Nadějný protiútok táhli hosté, Mitrano, Rondić a Sintean vytvořili útočnou formaci, třetí jmenovaný střílel, ale pouze do prvního obránce před ním. Logicky trenér Řehák není vůbec spokojen s herním projevem Slavie.
 
53
Na pravé straně si otevřel prostor Mitrano a sklepl pod sebe na Vilotiće, který mohl střílet ve vápně, jenže si balon nezpracoval dobře a Kolář chytil.
 
52
Rondić reklamuje u rozhodčího faul ve vápně, pokud by se toto pískalo, tak by se mohlo pískat opravdu všechno. Hosté nicméně pokračují ve hře z první půle.
 
51
Pěkného gólu dosáhl Sintean, když přehodil v karate skoku vyběhnutého Koláře, radost je ale předčasná, neboť se Sintean nacházel v ofsajdu.
 
50
Lauricella již není schopen pokračovat v utkání, místo něj přichází Drozda.
 
47
Vilotić musel hasit problém, který vyrobil jeho spoluhráč a Lorenc neměl daleko ke střele, hostující hráč ho ale zastavil za cenu sebeublížení a je opět přerušeno.
 
47
Před střídačkou domácích Průša trefil v souboji koleno Lauricella, který musí být ošetřen za postranní čárou a nevypadá to, že by byl schopen pokračovat.
 
46
Mitrano poněkud lacině upadl mezi třemi hráči, přesto je faul kousek za půlicí čárou pískán. Mitrano následně zkoušel kličku a individuální průnik, nezadařilo se.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Ani jeden tým neplánuje poločasové střídání, za chvíli začne druhá půle, výkop má Jihlava.
 
Končí nám první poločas utkání, které nemá zatím nijak valnou úroveň, Slavia je jasně lepší celek a má opticky více ze hry, šancí ale mnoho není, zatím skóroval jako jediný v 19. minutě Imad Rondić. Do Jihlavy se na druhou polovinu vrátíme za 15 minut.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45
Blíží se nám konec první půle, domácí chtějí dát klasický šatňák a útočí. Jisté ale je, že klub přišel o další míč, který se přes střechu naší novinářské tribuny letěl až za stadion, kdoví, zda ne na nedalekou silnici.
 
44
Domácí aktivním presingem vytlačili hosty až ke své bráně, jenže stačila jedna přesná přihrávka a je zase vše jinak. Teď teda přálo domácím štěstí, přihrávka na Rondiće byla ofsajdová.
 
43
Po krátkém ošetření odchází Beseda s bolavou pravou nohou za postranní čáru, aby se mohl případně vrátit do hry v lepší kondici.
 
41
Lisův výkop od branky sice nenašel nikoho z pražských hráčů, ale teď je na programu něco jiného. Rondić v souboji nechtěně zalehl Besedu, který se svíjí s bolestivou grimasou na zemi a přivolán je lékař Vysočiny.
 
40
Rondić se vrátil do hry a okamžitě na něj letěl míč, který ale byl dlouhý a Kolář bude moci rozehrát na své spoluhráče.
 
38
Zpět ke hře, hosté si vybojovali rohový kop, hlavičkoval Lauricella, přes branku. Po zahraném rohu musí hřiště opustit Rondić, který utrpěl na koleně krvavé zranění a musí být ošetřen.
 
36
Děti hrající si na sídlišti budou mít jistě radost z nového dárku, který jim poslal Vašíček nouzovým odkopem od branky, když ho poslal přes plot k nedalekým panelákům. Místní pořadatel se ihned vydává pro merunu.
 
34
Bucha ještě udržel míč před zámezím a mohl centrovat přes nohu na Bjeloše, hostující útočník se snažil, ale nákop nedoběhl.
 
33
Po sérii nepřesností z obou stran se otevřela cesta k brance na hostující straně, Holík ji musel uzavřít za cenu faulu. Slávistům se naskýtá zajímavá situace. Tu rozehrál Sintean, Kolář si křikl a centr vyboxoval.
 
30
Lorenc dostal prostor na pravé straně a kličkou na střed hřiště se mu otevřela cesta k brance, Vilotić ho tělem zastavil.
 
29
Petrák zpětnou kličkou uvolnil dva své spoluhráče a hosté se přiblížili k bráně domácích, Mitranovi včas zamezil další postup na branku obranným zákrokem Smejkal.
 
28
Na půli se na držení balonu dostal Lorenc, na zádech mu visel hostující kapitán Kreidl, dvakrát ho poslal na zem tělem, následně ho zbavil hracího předmětu a otáčí hru.
 
23
A další situace, která zaváněla nebezpečím. Sintean rozkmital rychlé nohy, zanechal za sebou Vašíčka a střílel z nějakých 18 metrů, pokus mířil vedle levé tyče.
 
23
Centr od Vilotiče dostal na hlavu Rondić, z nadějné pozice trefuje střed brány, kde stál Kolář!
 
22
Nakopnutý míč dopředu nenašel cíl v podobě modrého dresu domácího hráče a opět kombinují sešívaní.
 
20
Mitrano pozlobil na levé straně a odeslal míč za sebe na Sobola, ukrajinský obránce pálil tvrdě, ale pouze do prvního obránce Vysočiny. Balon se ale odrazil na nohu Petráka, ten z první trefuje akorát LED panel za stadionem.
 
19
Slavia právě vstřelila branku!
Smůla pro Jihlavu, nicméně to byla chyba obrany a Slavia vede. Centr z pravé strany nalétl do vápna, kde z první pálil Mitrano, ale pouze do IMADA RONDIĆE. Ten si vše zpracoval, počkal si na pohyb gólmana a prostřelil ho.
 
17
Jihlava dostane dvě autová vhazování za sebou. To druhé mířilo na volného Fikara, domácí hráč si obratně prohodil míč mezi dvěma a nahrával do vápna, nahrávka na nabíhajícího Mašiče byla až moc dlouhá a Lisa v poklidu dobíhá pro míč.
 
17
Holík si píchl míč dopředu, v souboji se Sobolem byl ale pomalejší a nestihl následně balon doběhnout.
 
16
Hosté kombinují na útočné polovině a snaží se proniknout blíže ke Kolářově hájemství, jenže naráží na dobře organizovanou domácí obranu. Hosté dostali i míč po faulu, Sintean si následně vyměnil pár hezkých slov se sudím a být ním, raději bych se krotil.
 
14
Bucha zkusil přenést hru na pravé křídlo, respektive na Sobola, jenže míč na něj byl příliš dlouhý a končí v zámezí.
 
13
Domácí jsou zatím horším celkem, co se herního projevu týče, Slavia drží častěji míč na kopačkách, Vysočina se brání relativně dobře.
 
11
Bjelič dostal míč na hranici malého vápna, kde byl osamocen, míč mu ale uskočil od nohy a první gólovka utkání zůstala nevyužita!
 
10
Smejkal chtěl kombinovat s Mašičem, jenže se oba hráči nepochopili a o míč Jihlava přišla. Toho využil Bjeloš, který vyslal tvrdou střelu na branku, Kolář vyrazil a Vašíček raději odkopl na roh.
 
8
Parádní míč dostal do běhu Sintean, měl i prostor na zakončení, míč si ale ukopl a odkop od branky tak provede Jihlava.
 
8
Sobol si přehodil lobem Mašiče a běžel po levé straně dopředu, míč byl ale zblokován na autové vhazování. Krejdl se z autu dostal ke střele zpoza vápna, Kolář zkrotil míč.
 
6
Slavia se dostala k zajímavému přímému kopu z dvaceti metrů, ale míč letěl vedle branky.
 
5
Jihlava kopala první roh zápasu, nicméně k ohrožení branky Slavie nedošlo.
 
4
Rozhodčí udělil hned dvě žluté karty hostujícím hráčům. Sintean ji dostal za faul u postranní čáry, Mitrano za nemístné poznámky k sudímu.
 
3
Častěji u balonu je v úvodu zápasu Jihlava. Na první zakončení však čekáme.
 
1
Utkání výkopem zahájili hosté z Prahy, kteří hned zakládají první útok zápasu.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FC Vysočina Jihlava: Kolář – Smejkal, Holík, Mašič, Fikar, Řezáč, Beseda (c), Lorenc, Průša, Turyna, Vašíček.
Náhradníci: Duba – Karmazín, Časta, Svoboda, Vrzal.

SK Slavia Praha: Lisa – Sobol, Petrák, Krejdl (c), Mitrano, Lauricella A., Bucha, Vilotič, Sintean, Bjeloš, Rondič.
Náhradníci: Ljubanovič – Drozda, Stropek, Lauricella M., Freit, Havrda.

Rozhodčí: Mikyska – Poživil, Batík.
 
Dobré ráno příznivcům juniorského fotbalu! Od dnešních 11:00 se v Jihlavě utkají týmy ze skupiny O umístění. Již z tohoto názvu je patrné, že nejde o nic zásadního, pouze o to, na kolikátém místě oba týmy skončí. FC Vysočina Jihlava má solidně našlápnuto k tomu, aby se umístila v první trojce. Pokud dnes dokonce Jihlava vyhraje, bude mít sice stejně bodů, jako Brno, kterému ale chybí zápas dohrát, ale bez šance na ovládnutí skupiny. Již je ale jasné, že Zbrojovka bude mít dílčí útěchu v podobě výhry celé skupiny, neboť vzájemný zápas vyhrála Zbrojovka 4:1. Pražská Slavia je v jiné pozici. Zatím ze sedmi zápasů prohrála čtyřikrát a určitě bude chtít zlepšit svoji celkovou pozici. Špatnou situaci Pražanů umocňuje série tří proher v řadě, všechno o jeden gól rozdílu. Jihlava tak bude chtít zakončit sezonu výhrou, Slavie bude chtít určitě zabojovat o konečné umístění.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.