konec SK Sigma Olomouc – SK Dynamo Č. Budějovice
5:2
(2:0)
Komentuje: Michal Břuchanský
 
Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn.
 
Je dobojováno! Utkání dvou nejslabších týmů v rámci Juniorské ligy končí jasným vítězstvím domácí Sigmy, která si tak v části poražených připisuje do tabulky první tři body. Základ vítězství Olomouce se urodil již v první půli, kterou domácí vyhráli 2:0. Po změně stran pak Budějovice snížily z 0:3 na 2:3, ale po chybách v obraně znovu dvakrát kapitulovala.
 
90
Konec zápasu.
 
89
Lukáš Raab si došel pro faul a domácí zůstávají u míče. V závěru zápasu se s ním už nikam bezhlavě neženou.
 
88
Tomáš Macháček si dvakrát vyměnil míč s Kotoučem, druhá narážečka už byla pomalejší a Macháčkova střela zpoza vápna neměla šanci na úspěch.
 
87
Českobudějovičtí často chtějí přenášet hru ke kraji hřiště, většina těchto pasů ale do plánovaného místa určení nedojde.
 
86
Kratochvíl počkal na Macháčka, který ještě našel Raaba, ale jeho přihrávka k levému kraji velkého vápna už byla zablokovaná.
 
85
Oba celky teď hodně chybují a hra je proto zaseknutá v blízkosti půlící čáry. Aktuálně se snaží zahuštěným středem prokousat hráči Sigmy.
 
84
Žlutou kartu dostává Lukáš Pouček (SK Dynamo Č. Budějovice).
 
81
Obě obrany v posledních minutách fungují už o něco lépe a týmy se mnohem složitěji dostávají do zakončení. Mezitím se rozběhla poslední desetiminutovka zápasu.
 
79
Kratochvíl se dostal až do pokutového území, vzápětí přihrál pod sebe, jenže Macháček trefil jen nohy clonících obránců Budějovic.
 
78
Žlutou kartu dostává Štěpán Langer (SK Sigma Olomouc).
 
77
Švejdův nadýchaný centr z levého konce hřiště propadl přes střed vápna, jenže za vzdálenější tyčkou na něj další z Českobudějovických nedosáhl.
 
75
Také jihočeský rohový kop zůstal nezakončen a hra se znovu rychle otočila na druhou stranu. Střela z levé strany však Vávru neohrozila.
 
74
Rohový kop Sigmy další šanci nepřinesl, Dynamo se ubránilo a přešlo do protiútoku, jenž byl zakončen sraženou střelou z dvaceti metrů.
 
74
Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Martin Sladký, přichází Adam Bednár.
 
72
David Vávra si doskočil pro centr letící po koncové čáře a rychle rozehrál, jenže jeho kolegové došli jen kousek za půlku.
 
71
Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Dominik Collin, přichází Jan Carda.
 
70
Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Filip Ardamica, přichází Jan Martinec.
 
67
Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází David Nízký, přichází Tomáš Macháček.
 
67
Olomouc právě vstřelila branku!
Nějakých pětadvacet minut před koncem zápasu je zřejmě rozhodnuto! ROSTISLAV BAĎURA ukradl míč rozehrávajícímu soupeři, tím se dostal do samostatného úniku a po kličce gólmanovi už měl jednoduchou práci.
 
65
Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Rostislav Tomek, přichází Marcel Jiran.
 
62
Jan Kotouč zablokoval centr obličejem a ulehl k zemi. Jeden z hostů přesto pokračoval v akci a z úhlu zakončil do boční sítě Reichlovy brány.
 
60
Olomouc právě vstřelila branku!
S góly se nám roztrhl pytel, i další střela totiž končí v síti a Sigma znovu vede o dva góly. Tentokrát se o to zasloužil střídající ROSTISLAV BAĎURA, který vystřelil z kraje pokutového území a uklidil míč k vzdálenější tyči.
 
59
Dynamo právě vstřelilo branku!
Domácí obrana teď zůstala ve velkých nedbalkách a jako trest přichází další snížení Dynama! LUKÁŠ POUČEK převzal krátkou přihrávku po ose hřiště, za obranou Sigmy se rychle otočil a zakončil mimo dosah Reichla.
 
56
Dynamo právě vstřelilo branku!
Českobudějovičtí bleskově odpovídají a snižují na rozdíl dvou gólů! Jeden z hostů si navedl balón na levačku a z hranice šestnáctky vypálil. Reichl tento pokus jenom vyrazil a VÁCLAV MÍKA se z dorážky už nemýlil.
 
55
Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jan David, přichází Jiří Kratochvíl.
 
55
Olomouc právě vstřelila branku!
V desáté minutě druhého poločasu vede Sigma už 3:0! Míč si na penaltový puntík postavil LUKÁŠ RAAB a neomylně zacílil ze svého pohledu do pravé poloviny brány.
 
54
Právě Surzyn centroval na první tyč, mezitím byl ve vápně stažen k zemi Jan Kotouč a je z toho penalta!
 
53
Michal Surzyn dostal balón k pravé postranní čáře a svým odvráceným centrem získal pro Sigmu rohový kop.
 
52
Úvod druhé půle je zatím plný nepřesností, Olomoučtí nyní přišli o balon kvůli špatně provedenému vhazování.
 
50
Někteří z domácích hráčů byli v pokutovém území naprosto nehlídaní, centr z pravého křídla je ale minul, takže Vávra mohl zůstat v klidu.
 
48
Filip Ardamica dostal prostor na centr z hloubi pole, levačkou ho ovšem poslal jen do rukavic Michala Reichla, jenž dosud moc práce neměl.
 
46
Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Yunis, přichází Rostislav Baďura.
 
46
Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Lukáš Raab.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka, která byla naprosto jednoznačnou záležitostí. Sigma od první minuty jasně dominuje a zcela zaslouženě jde do přestávky s dvoubrankovým vedením, o které se zasloužili David Yunis a Jan David.
 
45
První poločas skončil.
 
45
Rychlý kontr čtyř domácích fotbalistů skončil rohovým kopem, Yunis však na letící centr o kousíček nedosáhl a hlavní rozhodčí navíc viděla útočný faul.
 
44
Standardní situaci z prostoru napravo od velkého vápna Vávra nekompromisně vyboxoval. O pár chvil později se natahoval po střele z větší dálky, jež proletěla kolem jeho pravé tyče do autu.
 
42
Jindřich Kadula zbytečně fauloval zezadu a viděl dnešní první žlutou kartu.
 
40
Následoval rohový kop a další zakončení ze strany Sigmy! Po centru zprava tentokrát hlavičkoval Yunis, ale míč poslal nad břevno.
 
39
A další práce pro hostujícího gólmana. Ten nejprve nemusel zakročit po centru Nízkého, ovšem z následné chyby v rozehrávce Dynama už musel do vzduchu proti prudké střele z patnácti metrů.
 
38
Olomoučtí se dlouhým nákopem z půlící čáry sami vyhnali ze hřiště a na řadu přichází Vávrův dlouhý odkop.
 
36
Hosté dvakrát faulovali na útočné polovině a musí se opět zatáhnout do obranného bloku.
 
34
Další ofenzivní snažení Hanáků končí útočným faulem a rozehrávkou dvakrát pokořeného Vávry.
 
33
Olomouc právě vstřelila branku!
Sigma zaslouženě zdvojnásobila svůj náskok! Centr z rohového kopu David Vávra sice vyboxoval, jenže míč poslal jen k JANU DAVIDOVI a ten ho stihl uklidit do odkryté brány.
 
31
Na obou stranách teď byly k vidění až moc vysoké centry z pravé strany, útočící hráči číhající před brankou na ně o kousek nedosáhli.
 
30
Balón se po centru zleva poměrně dlouho nacházel uvnitř velkého vápna, ovšem Reichl zasahovat nemusel. Hra se naopak vrátila až k Vávrovi.
 
29
V devětadvacáté minutě budou České Budějovice zahrávat svůj první rohový kop.
 
28
Domácí se poměrně snadno prokombinovali k další střele, která tentokrát přišla z delší vzdálenosti a sotva došla až do náruče Davida Vávry.
 
27
Černobílí ale daleko nedošli, protože došlo k faulu na Martina Sladkého.
 
26
Hlavní rozhodčí Adámková raději přerušila hru kvůli ležícímu Švejdovi, jenž se po chvíli zvedl a Dynamo bude moci rozehrávat z poloviny hřiště.
 
25
Přenesení hry k levé postranní čáře hostům nevyšlo, nákop ze středového kruhu vyletěl až do autu a hrát mohou muži v modrém.
 
23
Po faulu před domácí střídačkou se Sigma prokombinovala až do pokutového území, Chytil v něm nadvakrát ale neuspěl a rovněž dorážka přesná nebyla.
 
22
Pokračuje velký tlak Olomouce, která posílá do ohně jeden centr za druhým, nicméně defenziva Dynama je v posledních minutách poměrně snadno odvrací.
 
20
Vávra znovu zasahovat nemusel, Kotoučova hlavička z poměrně složité pozice neletěla mezi jeho tři tyče.
 
19
Českobudějovičtí odvrátili dva prudké centry z levé strany a teď je čeká bránění rohového kopu.
 
18
Žádné ohrožení Reichla se však nekoná, strážce domácí branky po nepřesnosti z klidu rozehrává.
 
16
Jan Kodeš po domácí ztrátě míče zajel do jednoho ze soupeřů a jednoznačně fauloval. Dynamo se tak po delší době může podívat do útoku.
 
15
Sladký odmítl střelu z větší dálky a po zemi ještě přihrál k vápnu na Chytila, který trefil ze svého pohledu pravou tyč. Další dorážka z domácích kopaček už letěla zcela mimo Vávrovu bránu.
 
14
Olomoučtí zahustili prostor těsně za půlící čárou a získali balón zpět pod svou kontrolu. Nyní mohou vhazovat z blízkosti soupeřovy šestnáctky.
 
12
Švejdova přihrávka vzduchem byla přehnaně razantní a prosvištěla až do autu, odkud vrátí míč brankář Michal Reichl.
 
10
Dalekonosný pokus jednoho z olomouckých se sice snášel pod horní tyčku, ale Vávra si s menšími problémy dokázal poradit.
 
9
Dva pokusy o centr obrana Dynama zablokovala a ve spolupráci s brankářem Vávrou následně dostala míč aspoň k půlící čáře.
 
8
Další příležitost na sebe nenechala dlouho čekat, nicméně po dalším centru zprava přišla na svět jen hlavička letící nad břevnem.
 
6
Po velké chybě v rozehrávce Dynama mohli Hanáci přidat brzký druhý gól, jenomže střela z kraje velkého vápna skončila na brankové konstrukci!
 
4
Olomouc právě vstřelila branku!
Domácí tým se hned z první příležitosti dostává do vedení! JAKUB YUNIS si naskočil na kratší centr z pravého křídla a hlavou usměrnil balón k Vávrově levé tyči.
 
2
Úvodní výkop zápasu obstarali fotbalisté Českých Budějovic, kteří nastupují v černobílých, zatímco Olomoučtí v modrých dresech.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

SK Sigma Olomouc: Reichl – David, Kotouč (C), Surzyn, Kamas, Nízký, Langer, Sladký, Yunis, Chytil, Kodeš.
Náhradníci: Gröger – Raab, Baďura, Kratochvíl, Bednár, Macháček.

SK Dynamo Č. Budějovice: Vávra – Švejda, Collin, Jáša, Ardamica, Tomek (C), Kadula, Matoušek, Pouček, Kadlec, Míka.
Náhradníci: Oliva – Carda, Martinec, Jiran.

Rozhodčí: Adámková – Dohnálek, Lakomý.
 
SK Dynamo Č. Budějovice

Jihočeši se v základní části stali nejhorším týmem celé ligy, když posbírali pouhých patnáct bodů za čtyři vítězství a tři remízy. Ve skupině těch méně úspěšných týmů se České Budějovice radovaly z vítězství jednou, k tomu přidaly dvě remízy a s pěti body se nachází na předposledním devátém místě, přičemž mají stejně bodů jako devátý Jablonec i osmá Plzeň.
 
SK Sigma Olomouc

Hanáci v dlouhodobé fázi soutěže odehráli jednadvacet zápasů, z nichž vyhráli jen sedmkrát a v osmičlenné tabulce se umístili na šestém místě se čtyřbodovým mankem na postupující čtvrté místo. V části poražených Sigma odehrála zatím jen čtyři zápasy a nezískala ani bod, když naposledy prohrála s Bohemians 3:5.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.