konec Zastupitelstvo města Vsetína 22.6.2015

Komentuje: David Kopecký
 
Zasedání končí po celkem rekordních 7 a půl hodinách. Děkujeme za sledování online přenosu. V týdnu vám přineseme ještě jednou shrnutí toho nejdůležitějšího.
 
Na vysílání byla doručena pouze jedna nabídka.
 
Hlasování k usnesení: 17:0:2 Schválen prodej části pozemku u ČSOB.
 
Čunek: Když se s panem Valou na pozemku nedohodneme, zaručuji vám, že nádraží nebude, dokáže nám záměr efektivně zhatit.
 
Sedláček: V době slučování byl o obory na zdravotnické škole malý zájem a předpokládalo se zrušení VOŠ. Poté došlo k přehodnocení na priorit ministerstvu. Personál "u lůžek" začíná v nemocnicích povážlivě chybět a rušení odborných škol se nepředpokládá. Také jsou kladeny větší nároky na vzdělání zdravotnického personálu. Bez zásadní přestavby gymnázia by obě školy nemohly být pod jednou střechou.
 
Berg: Před dvěma lety bylo při slučování velké haló, jedním z hlavním argumentů bylo, že kraj budovu potřebovat nebude a že do 4 let budovu opustí. Zajímalo by mě, proč kraj najednou otočil.
 
Hlasování o původním návrhu (beze změn Sedláčka a Nersesjan): 13:1:5, schváleno
 
Nové auto za 750 000 schváleno, Koalice byla jako jediná proti.
 
Hlasování o navýšení prostředků pro mimořádné účelové dotace rady: 12:2:7, návrh nakonec přijat.
 
Pifka: Čistá řeka Bečva je pro město problém. Taháme za kratší provaz. O kterémkoliv úseku vás můžu informovat. Hraniční termín pro dokončení je 31. 7.
 
Kudlík na Pavelce: Ať si udělá z materiálů, co jsem rozeslal, každý obrázek sám. Zveřejňovat budu pouze to, co přijala rada. Expertní posudek na revizi Čisté řeky Bečvy byl zfalšován.