konec Celtic FC – Bohemians Praha 1905
0:1
(0:1)
Info o změnách stavu: David Suchý
 
Je konec! Bohemians 1905 si nakonec díky jediné brance Dominika Maška připisují vítězství, v rakouském Welsu dokázali přemoct slavný Celtic Glasgow.
 
90
Konec zápasu.
 
46
Sestava Bohemians do druhé půle: Fryšták – Dostál, Bederka, Krch, Bartek – Záviška, Jindřišek, F. Hašek, Vodháněl – Nečas, Kabajev.

Sestava Celticu do druhé půle: Bain – Ralston, Compper, Simunović, Miller, Kouassi, Ntcham, Henderson, Allan, Johnston, Griffiths.
 
46
Začal druhý poločas.
 
45
První poločas skončil.
 
36
Bohemians právě vstřelili branku!
Český celek se dostává do vedení! Střelcem branky je DOMINIK MAŠEK.
 
Velice se omlouváme, nyní vás budeme informovat pouze o změnách stavu.
 
10
První obrovská šance zápasu! Celtic se prokombinoval až do šestnáctky, načež Hendry vypálil pouze do horní konstrukce.
 
9
Přenesení hry na levý okraj hrací plochy dokázal přečíst Dostál, jenž odvrátil míč do zámezí. Celek z Glasgow hodně rychle přišel o balón.
 
8
Klokani zůstali nastěhováni v těsně blízkosti pokutového území. Celtic to ale zkouší velice trpělivou rozehrávkou od vlastních obránců.
 
7
Reiter zřejmě prováhal ideální moment na zakončení, místo toho oslovil naběhnuvšího Dostála, který byl u balónu příliš pozdě.
 
6
Fryšták si dával s výkopem od své svatyně hodně načas. Nakonec se jeho kolegové prokombinovali až na druhou stranu hrací plochy.
 
5
Český celek vzorně napadá rozehrávku soupeře. Nyní to ale soupeři vyšlo celkem snadným způsobem, na zadní tyči se ale Hayesovi nepodařilo ideálně zakončit.
 
4
Poprvé se dostal k míči také brankář Gordon, který zvolil polovysokou rozehrávku do strany. Tam číhal zcela osamocený Hayes.
 
3
Od levé autové čáry se ujal autového vhazování Bartek, který si pro spolupráci vybral Juliše. Druhý jmenovaný okamžitě přešel polovinu hřiště.
 
2
Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Bohemians, kteří budou hrát zleva doprava.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Bohemians Praha 1905

Fotbalisté Bohemians ani v uplynulé sezóně nedosáhli na příčky, které zaručují pohárovou Evropu. Nakonec na kýžený úspěch scházelo propastných patnáct bodů, cíl pro nadcházející sezónu je tedy jasný. Klokani odstartovali letní přípravu před více než týdnem. Na úvodním tréninku bylo k vidění několik nových hráčů, kádr rovněž opustilo pár fotbalistů základní sestavy. V zelenobílém dresu se v další sezóně nepředstaví Benjamin Tetteh, který má namířeno do Sparty. V kádru rovněž skončil Milan Kocić, zároveň není potvrzené ani setrvání Lukáše Hůlky. Naopak přišly posily v podobě Lukáše Juliše, Filipa Haška a Jana Vondry, z Vlašimi se navíc přesunul Jan Vodháněl.

Přípravné zápasy:

Hradec Králové – Bohemians 1905 2:7
Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 0:1
Bohemians 1905 – Trenčín 5:1
 
Celtic FC

Skotský Celtic je bezesporu nejúspěšnější tým své domácí soutěže. Tamní soutěž dokázal zvítězit už devětačtyřicetkrát, navíc drží sérii sedmi mistrovských sezón za sebou. Celek z Glasgow si i v minulém ročníku zajistil mistrovský titul už několik kol před koncem soutěže, nakonec celou sezónu zakončil s třináctibodovým náskokem před Rangers. Celtic se v uplynulé sezóně probojoval do základní skupiny Ligy mistrů, kde nakonec bojoval v konkurenci PSG, Bayernu Mnichov a Anderlechtu. Tento skotský celek nakonec získal tři body, čímž si zajistil třetí pozici, a tedy "sestup" do Evropské ligy. Působení v této prestižní soutěži mělo krátkého trvání, neboť Celtic v 1/16 finále nestačil na ruský Zenit Petrohrad.

Přípravné zápasy:

Vorwarts Steyr – Celtic FC 0:1
 
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Letní příprava se nám pomalu a jistě rozjela, v dnešním přípravném utkání budeme sledovat střetnutí mezi Celtic FC a Bohemians Praha 1905.