konec FK Jablonec – Bohemians Praha 1905
2:1
(1:1)
Komentuje: Ondřej Belák
 
To už je ode mne pro dnešek vše. Ze severu Čech se s vámi loučím. Přeji příjemné sobotní odpoledne a někdy příště opět na počtenou!
 
Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým FK Jablonec! Nutno uznat, že zřejmě zaslouženě. Minimálně tedy za první poločas, ve kterém byli Severočeši jasně lepší. Druhých 45 minut už nabídlo o poznání vyrovnanější podívanou, kterou rozhodl výborně kopnutý přímý kop v podání Vladimira Jovoviće. Klokani se ještě snažili o vyrovnání, a nebýt spolehlivého Vlastimila Hrubého, jenž zneškodnil dvě velké šance Bejnamina Tetteha, mohlo se jim to podařit. Ze tří bodů se ale raduje Jablonec, který tak pokračuje v parádní vítězné sérii.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Michal Šmíd posílá míč ještě jedním nákopem na polovinu hřiště, ale našel pouze volného Davida Lischku. Zdá se, že Klokani už nic nestihnou a tribuny se začínají pomalu ale jistě radovat.
 
90+1
Jablonečtí pochopitelně rozehráli nakrátko a Jan Chramosta ušetřil u praporku spoustu cenných vteřinek. Severočeši dokonce zůstávají na míči a kombinují.
 
90+1
Jakub Považanec z pravé strany hledal do vápna spěchajícího Jana Charmostu. Ten se dostal k zakončení, které bylo zblokováno a domácí budou zahrávat rohový kop.
 
90
Druhý poločas bude nastaven o tři minuty! Balón znovu míří na jabloneckou obrannou polovinu.
 
89
Tomáš Fryšták nakopl míč až do pokutového území. Tam se kulatý nesmysl po sérii odrazů dostal k Tettehovi, jenž zblízka nechal opět vyniknout Vlastimila Hrubého! Následný roh nebyl opět kopnutý zrovna nejlépe a Fryšták se tedy vrací zpátky do brány.
 
88
Matěj Hanousek nechal doputovat kulatý předmět za čáru a Severočeši budou vhazovat na útočné polovině. Mohou tak ušetřit cenné chvilky, hosté totiž začínají tlačit.
 
87
Bohemka nyní hraje vskutku sympaticky a snaží se o vyrovnání! Centrovaný míč z kopačky Milana Kociće dolétl pouze do rukou Vlastimila Hrubého. Ten s rozehrávkou pochopitelně nikterak nespěchá.
 
86
Ani s Fryštákovou podporou se ale hostům nepodařilo uspět. Posléze se ještě o střelu snažil Benjamin Tetteh, napálil však pouze blokujícího Tomáše Hübschmana.
 
85
Rohový kop v podání Josefa Jindřiška přelétl všechny zúčastněné. Situace se ale bude opakovat a do vápna míří také brankář Fryšták!
 
84
Petr Rada se snaží vyztužit defenzivní řady. Lukáše Masopusta tedy nahrazuje zkušený Tomáš Hübschman!
 
83
Obrovská šance na vyrovnání! Benjamin Tetteh se po zaváhání domácí obrany dostal k míči uvnitř pokutového území, rychle se s ním otočil a sám před Hrubým pálil. Brankář jeho zakončení reflexivně vytáhl a Jablonec mu může být vděčný!
 
82
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Jan Záviška.
 
82
Luděk Pernica (JAB) hasil na půlící čáře brejk Bohemky a prohlédl si žlutý kartonek.
 
81
Matěj Hanousek nabízel centr na hlavičku. K té nedošlo, nicméně za okamžik přilétl další bochánek od Tomáše Holeše. Defenziva Bohemians si poradila a hosté vyrážejí kupředu.
 
80
Ačkoliv se Petr Rada hodně zlobí, zákrok na polovině hřiště se obejde bez karetního ohodnocení. Tomáš Holeš míč poslal na útočnou polovinu, kde byl faulován Jaroslav Zelený a Jablonec bude mít k dispozici standardku z levého křídla.
 
79
Na hřiště se začíná snášet jemné mrholení. Míč má ve svém držení Benjamin Tetteh, který se u autové čáry ocitl v obležení protihráčů a Severočeši budou vhazovat.
 
78
Za ovací tribun odchází ze hřiště střelec druhé domácí branky Vladimir Jovović. Nahrazuje jej Matěj Hanousek.
 
77
Lukáše Masopusta uvnitř pokutového území zradilo zpracování a míč se dokutálel do rukavic Tomáše Fryštáka, který jej v klidu sebral do rukavic a rozehrává.
 
76
Michal Trávník se ujal exekuce rohového kopu z pravé strany. Centr se mu vůbec nevydařil, opět skončil na prvním bránícím hráči a balón již putuje na domácí obrannou polovinu.
 
75
Jakub Považanec se uvedl tvrdým soubojem s Martinem Haškem. Faul se nepískal a míč tedy zůstal ve hře. Ne ale na dlouho a Tomáš Fryšták bude rozehrávat od své svatyně.
 
74
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Jakub Považanec.
 
73
Po další akci tažené po pravé straně zahrávali Bohemians rohový kop. Míč si postavil kapitán Josef Jindřišek a Vlastimil Hrubý jeho centr vyboxoval mimo předbrankový prostor.
 
73
Benjamin Tetteh v rychlostním souboji předčil Michala Trávníka a Rudolf Reiter centroval. Míč ale projel šestnáctkou bez povšimnutí pražských fotbalistů.
 
71
Fryšták kombinuje u vlastní branky Michalem Šmídem a hosté se nikam neženou. Až teď se vydali do útoku a Siim Luts byl na polovině hřiště faulován.
 
70
Vladimir Jovović předvedl pěkný průnik po levém křídle a našel na penaltě osamoceného Jana Chramostu! Ten nemířil vůbec špatně, ale Tomáš Fryšták předvedl parádní zákrok a míč vyškrábl od tyče zpátky do hry!
 
69
Milan Kocić se prezentoval nákopem na Benjamina Tetteha. Neomylně si počínal Luděk Pernica a hlavou poslal kulatý nesmysl na polovinu hřiště.
 
68
Michalu Trávníkovi se podařilo trefit blokujícího Martina Dostála, centr se tak do vápna nedostal. Domácí nicméně nepolevují v aktivitě a nadále krouží kolem území Klokanů.
 
67
Jablonečtí se po krátké odmlce opět hlásí o slovo a kombinují na polovině Bohemians. Tomáš Holeš vybojoval další rohový kop, který bude rozehrávat znovu Michal Trávník.
 
66
Martin Doležal se v pokutovém území snažil o těžkou střelu z voleje a promáchl. Poté se k míči dral Jan Chramosta, ale při snaze atakoval Josefa Jindřiška a hra je správně přerušena.
 
65
Klokani po obdržené brance operují na útočné polovině. Nyní byl u balónu znovu Milan Kocić, ale ani v tomto případě nebyl domácí obranný val proražen. Jablonci se poté nevydařil pokus o rychlý brejk.
 
64
Milan Kocić si pokryl míč před Lukášem Masopustem. Do vápna se poté dostal Jakub Nečas, jenž byl na těsno bráněn Vojtěchem Kubistou a odcentrovat nedokázal.
 
62
Jablonec právě vstřelil branku!
Severočeši opět vedou a znovu k tomu vedla standardní situace. K exekuci přímého kopu se postavil VLADIMIR JOVOVIĆ a trefil to parádně. Míč přelétl zeď, a ačkoliv si Tomáš Fryšták na střelu sáhl, nedokázal ji dostat mimo prostor tří tyčí! Pěkná trefa černohorského reprezentanta!
 
61
Michal Trávník si kryl míč před Josefem Jindřiškem. Ten mu podkopl nohy a domácí budou mít k dispozici interesantní přímý kop přibližně z dvaceti metrů!
 
Dnešní utkání sleduje na jablonecké Střelnici 3512 diváků.
 
59
Vladimir Jovović ranou zpoza pokutového území nepropálil těla před sebou. Akce ale tímto nekončila a Jan Chramosta se dostal k hlavičce, která mu k jablonecké smůle nesedla.
 
59
Severočeši se snaží o aktivitu, ale jsou teď poněkud bezzubí. Klokani velice dobře brání a ve druhé půli zatím nečelili žádné vážnější domácí příležitosti.
 
58
Nákop Milana Kociće propadl za záda všech a Vlastimil Hrubý jej sbírá do svých rukavic. Balón z jeho nohy okamžitě míří na útočnou polovinu Jablonce.
 
57
Luděk Pernica trošku váhal s rozehráním standardní situace. Nakonec si vybral Lukáše Masopusta, kterému nevyšlo zpracování a Josef Jindřišek byl na svém místě včas.
 
56
Hosté uvedli míč do hry z vlastní poloviny. Našel si jej Benjamin Tetteh, jenž hlavou prodloužil do chumlu hráčů. Nejdůrazněji si počínal David Lischka a odpravil balón do bezpečí.
 
55
Jablonci se centrované míče příliš nedaří. O další se postaral Tomáš Holeš, ale poslal jej napříč pokutovým územím až do zámezí. Michal Šmíd situaci kontroloval pouze pohledem.
 
53
Balón se po standardce odrazil na pravou stranu. Tam se ho chopil Luděk Pernica a rychle centroval, ale nenašel nikoho jiného, než připraveného Tomáše Fryštáka.
 
53
Hosté vidí druhou žlutou kartu v zápase. Tentokrát si ji faulem u autové čáry vysloužil Rudolf Reiter (BOH).
 
52
Centr Michala Trávníka se po odrazu dostal za pokutové území, kde se do něj ze vzduchu opřel Jaroslav Zelený. Netrefil to špatně, projektil ale stejně prolétl přibližně dva metry nad břevnem.
 
51
Před Martinem Doležalem odehrál Milan Kocić míč do zámezí. Domácí mají k dispozici kop od rohového praporku.
 
50
Tomáš Holeš se z pravé strany pokoušel o centr, ale našel jím pouze rukavice připraveného Tomáše Fryštáka, který si pro míč suverénně vyskočil.
 
49
Siim Luts prodloužil hlavou za sebe pouze k Vojtěchu Kubistovi. Ten adresoval Janu Chramostovi těžkou pobídku a u míče jsou tedy opět hráči Bohemians.
 
48
Jakub Nečas se prezentoval pěkným průnikem přes střed hřiště. Po přihrávce Martina Dostála do vápna nasprintoval Rudolf Reiter, ale ukrojil si moc velké sousto a vběhl až do zámezí.
 
47
Centr Michala Trávníka doletěl do pokutového území, kde si jej našel Michal Šmíd a hlavou jej poslal do bezpečných míst.
 
46
Benjamin Tetteh pronikl výpad po pravém křídle a z nepříliš příznivého úhlu zkusil nachytat Vlastimila Hrubého. Ten zasahovat nemusel, míč se totiž zastavil o boční síť jeho klece.
 
46
Bohemians provedli výkop druhého poločasu, do kterého možná trošku překvapivě vstoupili se dvěma změnami v sestavě. Uvidíme, jak se to projeví!
 
46
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Bartek, přichází Siim Luts.
 
46
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Jakub Nečas.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
 
Rozhodčí k první půli nenastavili ani minutu. Jablonec byl viditelně aktivnějším týmem, potýkal se ovšem se zahazováním vyložených šancí, přičemž zejména ta v podání Tomáše Holeše, jenž před prázdnou bránou pálil do břevna, bude aspirovat do silvestrovských sestřihů. Po hlavičce Davida Lischky se domácí přeci jen dostali do vedení, ale do konce poločasu jej udržet nedokázali. Ve 43. minutě se totiž uvnitř vápna dostal ke střele Martin Hašek a trefil se přesně k tyči.

Střely po 1. poločase:
Jablonec 6:4 Bohemians Praha 1905.
 
45
První poločas skončil.
 
45
Benjamin Tetteh se prohnal až na dosah pokutovému území, načež si teatrálním pádem k zemi říkal o faul. Rozhodčí Machálek byl neoblomný a pískat se nebude.
 
44
Zatímco Petr Rada ještě svému týmu vyčiňuje za inkasovaný gól, přeje si kotel Bohemians další gól. U míče jsou ale domácí a kombinují v oblasti půlicí čáry.
 
43
Bohemians právě vstřelili branku!
Klokani se prosazují hned ze své první střely na branku a máme to 1:1! Míč se dostal na pravé křídlo k Rudolfu Reiterovi, který ukázkovým přízemním centrem oslovil MARTINA HAŠKA. Syn trenéra hostujícího týmu se prezentoval pěknou střelou bez přípravy a po zemi poslal balón přesně k tyči!
 
42
Milan Kocić si k radosti kotle Bohemky troufl na vlastní polovině k individuálnímu průniku. Už se na to nemohl dívat Vojtěch Kubista a faulem ho poslal na trávník.
 
41
Josef Jindřišek zahrával standardku nedýchaným centrem před branku. Vše dobře přečetl Vlastimil Hrubý a pěstmi poslal míč do bezpečných prostorů.
 
40
Lukáš Masopust táhl rychlý domácí brejk, ale nevyřešil to vůbec dobře a střela stejného hráče dojela přímo do rukavic brankáře. Zahozenou šanci velmi emotivně prožívá trenér Petr Rada, který divoce gestikuluje.
 
39
Josef Jindřišek se snažil poslat míč do šestnáctky, neodhadl však razanci, do vzduchu se vyšrouboval Martin Doležal a centr zastavil už v zárodku.
 
38
Lukáš Masopust s vypětím všech sil stíhal nakopnutý míč, ale byl to téměř nadlidský úkol a kulatý nesmysl doskákal až do zámezí, odkud jej uvede do hry Fryšták.
 
37
Vlastimil Hrubý musel rychle vyběhnout ze své svatyně, aby se k volnému míči dostal jako první a odkopl jej před dobíhajícím Benjaminem Tettehem mezi diváky.
 
36
Dominik Mašek (BOH) po odehrání atakoval Davida Lischku a vidí první žlutou kartu v zápase.
 
36
Benjamin Tetteh předvedl další sympatický průnik. Po zemi poté oslovoval Dominika Maška, ale toho zradil první kontakt s míčem.
 
35
Dominik Mašek našel průnikovou přihrávkou pouze Tomáše Holeše. Ten namířil na Vlastimila Hrubého skákavou malou domů a brankář Jablonce odkopl míč pouze na tribunu.
 
33
Benjamin Tetteh se obtočil uvnitř pokutového území a nadýchaným obloučkem našel na vzdálenější tyči Milana Kociće. Ten dobře zasekl, ale následná střela skončila fiaskem a zamířila až za postranní autovou čáru.
 
32
Vladimir Jovović se chytře myšlenou přihrávkou snažil vysunout Martina Doležela. Škoda pro Severočechy, že byl pas příliš dlouhý. Poté ještě Jaroslav Zelený vykopl u levé lajny nepříjemného krtka a drží se za kotník.
 
31
Rudolf Reiter zezadu přidržel Vladimira Jovoviće a píšťalka rozhodčího se ozvala téměř okamžitě.
 
30
Vladimir Jovović na hranici pokutového území dlouho váhal s přihrávkou na Jaroslava Zeleného. Ta se nakonec dostavila, ale pozdě, a snadno zasáhl bránící Martin Dostál.
 
29
Od své brány nyní bude vykopávat pro změnu Vlastimil Hrubý. Míč z jeho kopačky nakonec skončil za autovou čarou a Bohemians budou vhazovat. Zatím se to díky neshodám mezi hráči trošku prodlužuje.
 
28
Další ofenzivní snaha Jabloneckých končí v zámezí. Míč už si od podavačů vyžádal gólman Fryšták a výkopem jej uvádí zpět do hry.
 
26
Jablonec právě vstřelil branku!
A teď už se domácí dostávají do vedení! Z levé strany se exekuce rohového kopu ujal Michal Trávník, jehož nadýchaný centr doputoval na hlavu DAVIDA LISCHKY. Ten se položil do zakončení a nedal Tomáši Fryštákovi vůbec žádnou šanci!
 
26
Jaroslav Zelený využil podklouznutí Rudolfa Reitera a na akci navázal Vladimir Jovović. Ten zamotal hlavy i nohy rovnou trojici obránců a připravil střelu Lukáši Masopustovi, po které následuje rohový kop.
 
24
Josef Jindřišek prokázal zkušenosti. Nejprve si odstavil napadajícího Michala Trávníka, a posléze na svoji osobu ještě získal nedovolený zákrok.
 
23
Martin Doležal nezpracoval prudký balón ideálně, ale přes to donutil brankáře k rychlému vyběhnutí z branky. Míč se totiž kutálel do pokutového území, což Fryšták musel řešit.
 
22
Exekuce se ujal Michal Trávník, leč centr poněkud přetáhl a navzdory snaze Jana Chramosty jej nakonec bez větších potíží zpacifikoval Fryšták.
 
21
Technický centr Vladimir Jovović odvrátil hlavou pozorný Lukáš Hůlka. Jablonec se chystá na rohový kop.
 
20
Po faulu v oblasti půlicí čáry budou v klidu rozehrávat domácí. Ti jsou zatím aktivnějším týmem, ale doplácejí na žalostnou produktivitu, díky které svítí na ukazateli skóre stále dvě nuly.
 
19
David Lischka nezvládl rychlostní souboj s Benjaminem Tettehem, jenž hledal ve skvělé pozici Dominika Maška. Velká škoda pro Klokany, že byla přihrávka nepřesná.
 
18
Centr Lukáše Masopusta si hostující defenziva s přehledem pohlídala a kulatý nesmysl se dokutálel za autovou čáru. Vykopávat bude Tomáš Fryšták.
 
16
Neskutečné, co všechno se dá spálit! Po centru z pravé strany vznikly před brankou Bohemky velké zmatky, načež se balón odrazil k Tomáši Holešovi, který z bezprostřední blízkosti nepochopitelně pálil pouze do břevna prázdné svatyně!
 
16
Michal Trávník se vší silou snažil odpravit míč před Rudolfem Reiterem, ale nepodařilo se to a balón se nachází ve středu pole.
 
15
Martin Doležal ve vzdušném souboji srdnatě bojoval s výraznou početní převahou soupeře a alespoň míč prodloužil k Fryštákovi, který jej sbírá do svých rukavic.
 
13
Benjamin Tetteh se u autové čáry marně dožadoval odpískání faulu na svoji osobu a míč, který se došoural až do autu, uvedou do hry domácí fotbalisté.
 
12
Milan Kocić si vyměnil míč s brankářem Fryštákem, načež jej předal Josefu Jindřiškovi, který vyslal nákop na útočnou polovinu. Tam znovu zaúřadovala defeziva Jablonce.
 
12
Jablonečtí se snaží soupeři příliš nepůjčovat míč a zklidňují hru sérií krátkých přihrávek poblíž středového kruhu.
 
10
Před pronikajícím Janem Chramostou odpravil míč důrazně Michal Šmíd až pod střechu tribuny. Domácí ale u míče prostřednictvím autového vhazování nadále zůstanou.
 
9
Jablonec se přesouvá na útočnou polovinu, přičemž zajímavě vyhlížející spolupráce Vladimira Jovoviće s Michalem Trávníkem končí za autovou čarou, vhazovat budou Severočeši.
 
8
Ani tato akce Bohemky daleko nevedla, Dominik Mašek si totiž v souboji s Davidem Lischkou pomáhal útočným faulem a hra je opět přerušena.
 
8
Hostující pokus o přechod do brejku zastavili rozhodčí, bylo totiž odmáváno postavení mimo hru, po kterém bude rozehrávat Jablonec.
 
6
Obrovská šance aktivního Jablonce! Rohový kop Fryšták vyboxoval na hranici šestnáctky, odkud míč okamžitě přiletěl zpět před jeho branku. Tam zakončoval Martin Doležal, ale brankář Pražanů výborně vyráží! Balón se nakonec od útočníka odrazil do zámezí.
 
5
Vojtěch Kubista připravil Tomáši Fryštákovi další perné chvilky, povedenou ránu zpoza vápna gólman vyráží na rohový kop, který se bude kopat z pravé strany.
 
5
Josef Jindřišek si ve vzdušném souboji počínal důrazně, leč míč z jeho hlavy zamířil pouze k Vojtěchu Kubistovi.
 
4
Klokani nyní dobře kombinovali, ale do vápna cesta nevedla. Míč drží Jaroslav Zelený a rozvíjí akci Severočechů.
 
4
Benjamin Tetteh se po pravé straně vydal do protiútoku, ale Dominiku Maškovi adresoval přihrávku na paty, čehož využil k zásahu jeden z obránců Jablonce.
 
3
Nákop David Lischka na Jana Chramostu byl pro útočníka Jablonce nedostižitelný a kulatý nesmysl tak končí v zámezí, odkud jej do hry uvedou hosté.
 
2
Dominik Mašek se chystal k autovému vhazování, ale rozhodčí viděli situaci jinak a míče se tak mohou chopit zelenobílí.
 
1
Vladimir Jovović si ukázkově navedl balón na osu hřiště a jeho povedenou ránu do horních pater branky vyškrábl Fryšták s vypětím všech sil! Z následného rohu Jablonec nic nevytěžil.
 
1
Hrajeme! Výkop měli k dispozici domácí fotbalisté a zatím v poklidu drží míč na svých kopačkách. Až teď poslal nákop David Lischka a našel hlavu Martina Doležala.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Hráči obou týmů již vstupují na hrací plochu. Jablonečtí zvolili tradiční zelené dresy, na Bohemku, která obvykle vyznává stejné barvy, tak zbyla modrá variace.
 
Bohemians zvolili rozestavení 4-5-1. Na hrotu bude operovat ghanský forvard Benjamin Tetteh, jehož rychlé nohy budou domácí defenzivu zcela jistě zaměstnávat.
 
Jablonec vstoupí do utkání v rozestavení 4-4-2. V útoku bude spolupracovat Jan Chramosta s Martinem Doležalem. Obvyklý kapitán Tomáš Hübschman ještě doléčuje zranění a je připraven mezi náhradníky.
 
Úvodní sestavy:

FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Masopust, V. Kubista, Trávník, Jovović – Chramosta, Doležal.
Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Matěj Hanousek, Piroch, Jaroslav Diviš, Janković, Považanec.

Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocić – Reiter, Jindřišek (C), Mašek, M. Hašek, Bartek – Tetteh.
Náhradníci: Bárta – Švec, Záviška, Nečas, Luts, Bederka, Kabajev.

Rozhodčí: Machálek – Kubr, Pfeifer..
 
BOHEMIANS PRAHA 1905

Klokani obvykle před sezónou vyhlašují, že hlavním cílem je záchrana v nejvyšší soutěži. Nejinak tomu bylo také letos, ale brzy bylo jasné, že by žádný problém s udržením mít neměli. Bohemians se prezentují svým proslulým stylem. Tým, který nedisponuje mnoha zvučnými jmény v kádru, hraje na hranici svých možností a boduje především obrovskou obětavostí. Nutno ale uznat, že řada ofenzivních hráčů, je velice dobře technicky vybavena, ať už se jedná o Kabajeva, Haška, nebo Maška.

Také letos Pražané stavějí na síle v domácím prostředí. Je zajímavé, že v Ďolíčku zatím dokázal zvítězit pouze Jablonec! S úspěchy na své půdě jsou ale zároveň spojeny slabší výsledky na hřištích soupeřů, kde vyhráli svěřenci Martina Haška jen dvakrát. Jarní zápasy Bohemians provází interesantní podobnost, vždy totiž zvítězilo mužstvo hrající doma a hosté ani jednou neskórovali. Poruší Klokani tuto tradici na hřišti rozjetého Jablonce?
 
FK JABLONEC

Na severu Čech se dějí věci! Podzim byl v jabloneckém podání poněkud nevýrazný a fanouškům příliš fotbalové radosti nenabídl. V zimní přestávce se tedy vedení rozhodlo tým poněkud oživit angažováním emotivního Petra Rady, jenž tak po odmlce opět usedl do zelenobílého trenérského křesla a výsledky přišly okamžitě, všech pět ligových utkání mělo totiž vítěznou tečku!

Na Jablonec postupně nestačily Teplice, Dukla, Zlín, Ostrava a Jihlava. Mezitím ještě Severočeši vyřadili ve čtvrtfinále MOL Cupu Slovácko a zvládli také přátelské utkání proti druholigové Příbrami. Tato senzační forma je vynesla na 5. příčku tabulky, přičemž za sebe poslali například pražskou Spartu. Jablonečtí tak mají reálnou šanci na evropské poháry i v lize, nejen v MOL Cupu, kde nastoupí v semifinále ve Zlíně. Svěřenci trenéra Rady se na jaře zatím setkávali výhradně se soupeři z dolní části tabulky, sympaticky hrající Bohemians tak budou opravdovou prověrkou.
 
Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! HET liga má tento sváteční víkend na programu své 22. kolo a my se společně zaměříme na souboj mezi týmy, které se prezentují nad očekávání dobrými výsledky. Bude se radovat favorizovaný FK Jablonec, nebo hostující Bohemians Praha 1905? Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.