konec SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1905
1:0
(1:0)
Komentuje: Jakub Kudláč
 
Ode mne je to pro dnešní utkání fotbalové HET ligy vše, těším se u dalších on-line přenosů a zároveň Vám děkuji za pozornost.
 
Utkání je minulostí a Sešívaní nakonec uhájili všechny 3 body za vítězství 1:0! Slavia dokázala porazit Bohemku na vlastním stadionu poprvé od roku 2013 a s výjimkou na pár utkání, i tento zápas nám přinesl velmi vyrovnanou bitvu, a to především v druhém poločase.

V nastaveném čase prvního poločasu se dokázal prosadit domácí Josef Hušbauer, který svoji ránu z velké vzdálenosti poslat přímo do horního rohu Fryštákovy svatyně a jak se nakonec ukázalo, touto brankou rozhodl utkání ve svůj prospěch. I přes dalších 5 střel na bránu v druhé půli, se nepodařilo napodobit tohoto ostrostřelce ani jednomu z celků, po 90 – ti minutách se tak zrodil nejhubenější možný výsledek – 1:0!

Velké oživení do posledních minut přinesla i dobrá rozhodnutí a střídaní trenéra hostujícího celku, Martina Haška, který poslal na trávník například Barteka, po nevýrazných výkonech Vaníčka, nebo tak Kabajeva, který měl jednu z největších příležitostí hostů v utkání.
 
90+5
Konec zápasu.
 
90+5
V samotném závěru utkání se ještě sešívaní mohli prosadit po druhé, Stoch vzal řešení přesilového brejku 3 na 2 na sebe, jeho rána sice zaplavala a nadělala Fryštákovi menší potíže, míč se ale do sítě nedostal!
 
90+4
V další šanci Josef Hušbauer, ten ale tentokrát nedokázal ohrozit soupeřova brankáře z malého vápna. Jeho utišená rána byla zablokována jedním z hostujících obránců!
 
90+3
Na polovině hřiště se jeden z hostujících hráčů dopustil hry rukou, domácí tak budou mít další příležitost standardní situace, bohužel pro Sešívané až z půlicí čáry.
 
90+2
I brankář Slavie Ondřej Kolář se samozřejmě snaží udržet cenné vteřinky, což se rozhodně nelíbí hostujícím fanouškům, kteří to nyní dávají hlasitě najevo.
 
90+1
Sudí stejně jako v první půli, i v té druhé nastavují 4 minuty nad rámec řádné hrací doby!
 
90
A mohlo být rozhodnuto! Miroslav Stoch se dostal k míči u hranice soupeřova vápna, poté se ještě kličkou zbavil jednoho z atakujících obránců, jeho tvrdou ránu na bližší tyč ale dokázal zřejmě vyrazit brankář Fryšták!
 
89
Domácí se snaží držet míč na polovině soupeře co nejdéle, další kombinací u rohového praporku udržují pozici v dostatečném bezpečí od vlastní brány.
 
88
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jakub Hromada, přichází Michael Ngadeu.
 
87
Na centr do vápna Slavie si naskočil pouze brankář domácího celku, Ondřej Kolář. Ten ale nedokázal v letu zachytit míč, nakonec tato situace ale pro Sešívané dopadla nadmíru dobře.
 
86
Tentokrát budou mít ale klokani možnost zajímavé standardní situaci, a to z nějakých 25 metrů od Kolářovy svatyně.
 
85
Fanoušci obou celků teď cítí, že je nejvyšší čas na pořádnou podporu svého týmu, což dávají hlasitě najevo. Slavia nechce udělat chybu, zároveň by ráda navýšila vedení, Bohemku tlačí čas, s čímž přichází i zbytečné ztráty míče v důsledku zbrklosti.
 
84
Další obrovská šance hostujícího celku! Jugas byl při rozehrávce tvrdě atakován dvojicí napadajících soupeřů, při pokusu o malou domů brankáři Kolářovi ale zadělal na obrovské potíže. Kabajev zastihl jeho nepovedenou přihrávku, míč si ale zatáhl až do přílišného úhlu a poté bránu vůbec netrefil!
 
83
I Slávisté se ale musí bránit, hosté přistupují k útočným akcím v hojném počtu a kombinací se snaží vyšachovat soupeřovu obranu.
 
82
Vršovické derby zatím vyznívá lépe pro Sešívané, stále nám ale zbývá do závěrečného hvizdu minimálně 8 minut. Slavia se nyní převážně pohybuje na polovině soupeře, hosté vyčkávají na možnost rychlého protiútoku.
 
81
Stoch nyní zatočil centr od rohového praporku přímo na brankáře Fryštáka, ten ale dokázal vyboxovat míč do bezpečného prostoru od jeho svatyně. Naopak ještě jakoby založil brejk svého celku, domácí obrana je ale stále pozorná.
 
80
Slavia sympaticky myslí i na útočné akce, i když při jednobrankovém vedení chvíli před koncem by potřebovala zřejmě spíše posílit obrana. Tomáš Necid se ještě pokusí dodat klid Sešívaným do koncovky utkání.
 
79
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Tomáš Necid.
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Jan Záviška.
 
78
Nyní už opravdu není na co čekat a oba trenéři připravují další střídání. Mezi tím ještě můžeme sledovat tlak domácího celku a to velmi blízko soupeřova vápna.
 
77
Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Eduard Sobol.
 
76
Hosté jsou nyní možná i aktivnějším týmem, než Sešívaní. Je to ale celkem pochopitelné vzhledem ke stavu, necelých 15 minut do konce řádné hrací doby.
 
75
Milan Škoda se dopustil dalšího nedovoleného zákroku na jednoho ze soupeřů, Bohemka tak zůstane na útočné polovině a také v další příležitosti na vyrovnávací branku.
 
74
Po další dobré kombinaci to vzal na sebe střídající Kabajev, jeho utišená, nakonec ale tvrdá rána, minula Kolářovu svatyni pouze o malý kousek!
 
74
Po nedovoleném zákroku na hostujícího Reitera, vidí žlutou kartu od hlavního rozhodčího i Jan Sýkora.
 
73
Jugas sice na druhé straně, po nadějném brejku domácího celku, prohrál souboj, přesto Sešívaní zůstávají v tlaku na soupeřově polovině.
 
72
Další zajímavá kombinace hostujícího celku okolo soupeřova vápna, přesto se pokus o finální přihrávku dostal až k Ondřeji Kolářovi, který míč dokázal ukrýt v náruči.
 
71
Hráči Bohemians 1905 nyní dokazují, že i oni umí útočit a překvapivě dnes celkem i efektivně. Do konce řádné hrací doby nám zbývá nějakých dvacet minut a rozhodně to nevypadá na nějaké klidné vítězství Slavie.
 
70
Na druhé straně se pokoušel o další vstřelení branky za hranicí vápna domácí Josef Hušbauer, zatočení k levé tyči Fryštákovy svatyně ale hostující brankář čekal a míč se štěstím zkrotil!
 
69
Reiter nebezpečně centroval do vápna soupeře, k odraženému míči se následně v neméně bezpečné pozici pro domácí celek dostal Martin Hašek, který tvrdě provětral rukavice Ondřeje Koláře!
 
68
Hra nyní nemůže pokračovat pro nějaké technické problémy sudího, mezi tím můžeme vidět například rozcvičování Dannyho a je tak možné, že i on se dnes dostane do hry.
 
67
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Jevgenij Kabajev.
 
66
Reiter přetáhl svůj centr z pravého křídla, následně míč vybojoval zřejmě Stoch, ale jeho dlouhý nákop na Milana Škodu zachytila pouze soupeřova obrana.
 
65
Hosté chystají další střídaní a mezi tím sledujeme kombinaci Bohemky ve středu pole. Nehrnou se ale zatím do větších akcí, spíše vyčkávají na nějakou skulinku v soupeřově obraně.
 
64
Hraje se opravdu stylem nahoru, dolů. Přesto jsou stále hosté pasivnější v útočné snaze o vstřelení vyrovnávací branky.
 
63
Přesto si nyní Fryšták musel připsat další úspěšný zákrok po nenápadné akci. Pohlídal si ale vzdálenější tyč a míč uschoval v náruči.
 
62
Milan Škoda i dnes dokazuje, proč je jedním z nejlepších útočníku současnosti v české lize. I tentokrát si dokázal vybrat to správné místo v soupeřově vápně, na střelu hlavou to měl ale opravdu daleko a hostujícího brankáře příliš nehrozil.
 
61
Nedovoleným zákrokem se nyní provinil i domácí ostrostřelec Milan Škoda, sudí ale jeho přestupek nepotrestal ničím jiným, než rozehrávkou hostujícího celku z vlastní poloviny.
 
60
Po souboji s Nečasem zůstal na trávníku na chvíli ležet Kůdela, nyní už ale stojí na svých nohách a zřejmě bude moct v utkání pokračovat bez nějakého zranění.
 
58
Střídající David Bartek měl nyní největší šanci hostujícího celku v dnešním utkání! Nenápadnou akci zakončil v pádu po vynikajícím centru spoluhráče, místo sítě ale orazítkoval pouze obě tyče Kolářovy svatyně!
 
57
Sešívaným se nyní příliš nepovedl brejk, do kterého se mohli dostat po zaváhání jednoho z hostujících hráčů v kombinační hře. U míče zpět zelenobílí.
 
56
I hosté ale dokazují, že umí pozlobit domácí obránce, tentokrát celkem lehkým přechodem do útoku. Skalopevná obrana Slavie ale jejich nátlaky odvrací ještě před pokutovým územím.
 
55
Reiter výborně vyběhl s míčem na soupeřovu polovinu a následně jej předal na volného Haška. Ten se pokusil na přímo ohrozit brankáře Koláře tvrdou ránou, ta ale byla zablokována jedním z obránců.
 
54
Místo šance hostujícího celku ale přicházejí další standardní situace domácích. Po ne příliš povedeném volném kopu, budou Sešívaní zahrávat už desátý rohový kop.
 
53
Na dvakrát se Slávisté pokoušeli dostat míč do soupeřova vápna, tam ale úřadoval brankář Fryšták, který si uschoval míč ve své náručí a může vyslat své spoluhráče do útoku.
 
52
Jan Sýkora se nyní nepohodl se svým spoluhráčem a hosté se tak v obraně dostali celkem lehce k míči. Při přechodu na soupeřovu polovinu ale přišel faul, domácí mají příležitost další standardní situace.
 
51
Tentokrát už ale Josef Hušbauer provedl zákrok za rámcem dovolených pravidel, tudíž viděl od sudího trest v podobě žluté karty. Pro Josefa Hušbauera je to čtvrtá žlutá karta, tudíž jej Sešívaní budou postrádat v dalším ligovém utkání.
 
50
Sudí přerušil hru pro nedovolenou hru, přesto se ale nezdálo, že by si Stoch ve snaze dostihnout míč pomohl nějak mimo rámec pravidel.
 
49
I přes vedení Slavie je utkání stále otevřené, vždyť Sešívaní ztratili v letošní sezóně už šest utkání, ve kterých vstřelili úvodní branku.
 
48
Zmrhal se pokoušel najít Stocha ve vápně hostujícího celku. jeho přetažený centr z levého křídla ale našel pouze zámezí. Brankář Bohemky tak bude odkopávat od své svatyně.
 
47
Zatím se ale druhá půle odehrává v mírně klidnějším tempu, přesto jsme svědky občasného napadání od domácích útočníků, pressujících rozehrávku soupeře.
 
46
Hosté začali druhou půli aktivněji, než tu první, přesto se ale k pokutovému území soupeře nedostali. Stopku jim vystavěla zatím výborně hrající obrana Slavie.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas utkání 18. kola české nejvyšší fotbalové ligy, mezi pražskými celky Slavie a Bohemians 1905, je minulostí. I když prvních pětačtyřicet minut branku nepřineslo, fanoušci se dočkali hned o minutu poté, a to nejásali poprvé. V 9. minutě totiž dokázal dostat míč do sítě domácí Milan Škoda, video zřejmě tento útočník mít ale rád nebude, to mu totiž sebralo možnost úvodní branky utkání. V první nastavené minutě prvního poločasu, se ale ke střele z dálky odhodlal známý ranař Josef Hušbauer, který trefil Slavii větší klid do druhé půle.

Druhý poločas začne přibližně v 19:13, zůstaňte u toho s námi!
 
45
První poločas skončil.
 
45+4
Po ní se ještě jeden z domácích hráčů dostal k další ráně z obrovské dálky, tentokrát ale trefu Josefa Hušbauera napodobit nedokázal!
 
45+3
Domácí stále tlačí soupeře na jeho vlastní polovině, s čímž přicházejí i další tvrdé, mnohdy i nedovolené zákroky. Další standardní situace pro Slavii.
 
45+1
Slavia právě vstřelila branku!
Sudí nastavil nad rámec řádné hrací doby prvního poločasu 4 minuty a fanoušci se v Edenu dočkali také první branky! JOSEF HUŠBAUER napřáhl někde za úrovní pokutového území a trefil to opravdu parádně! Jeho rána zamířila do pravého horního roku Fryštákovy svatyně a tento gól už uznán bude!
 
45
Snad první standardní situace hostujícího celku a zprvu nevypadala vůbec špatně. Nečas s dobrým úmyslem centroval přímo do malého vápna, nad síly jeho spoluhráčů ale byla domácí obrana.
 
44
Nepřicházejí šance, za to faulů požehnaně. Po dalším úmyslu dostává žlutou kartu domácí Jakub Hromada.
 
43
Hosté se nyní dostali do vápna Slavie, domácí obránci ale brání také dobře a nepouští soupeře k nějaké vyložené šanci, natož tak ke střele.
 
42
Na polovině hřiště můžeme vidět velkou dávku tvrdých soubojů, po jednom takovém zůstal ležet na trávníku hostující Nečas. Nyní už to ale vypadá, že bude schopen v pořádku pokračovat ve hře.
 
41
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Antonín Vaníček, přichází David Bartek.
 
41
Domácí měli nyní další šanci ke vstřelení úvodní branky utkání, hostujícím obráncům ale zřejmě přeje někdo shora. S obrovskou dávkou štěstí odolávají tlaku svého soupeře.
 
39
Další zajímavou šanci měl nyní domácí celek! Přetažený centr z pravého křídla si našel Milan Škoda, ten ještě vrátil míč do „kotle", kde ale šanci zažehnal Fryšták. Ten ještě podstoupil nebezpečnou srážku s jedním z jeho soupeřů.
 
38
Domácí fandové by nejraději viděli takové skóre na tabuli, jaký je poměr rohových kopů. Na ty totiž Slavia vede v poměru 9:0. Hraje se ale na góly, kterých má zatím celek z Edenu na svém kontě 0.
 
37
Ondřej Kůdela se dostal ke střele, bohužel pro něj se ale ještě předtím, vinou kličky, dostal do obrovského úhlu a poté už nedokázal trefit Fryštákovu svatyni.
 
36
Další povedenou kombinaci Sýkory zastavil ještě před vlastním pokutovým územím hostující Hůlka, na další šanci domácího celku si tak budeme muset počkat. Stále ale obklopují polovinu soupeře.
 
35
Domácí Sýkora byl faulován, nutno ale dodat, že tomu zřejmě lehce přidal. Přesto se tento zákrok obešel bez karetního trestu.
 
34
Hosté se nyní dokonce dostal do nadějného brejku, nebezpečí pro domácí celek ale uklidnil až brankář Kolář. Nyní se Slávisté mohou hrnout do další útočné akce.
 
33
Další Stochův centr od rohového praporku musel vyřešit až brankář Fryšták, který měl potíže, jak se dostat k vysokému míči přes clonícího útočníka soupeře. Se situací si ale poradil na jedničku.
 
32
Poté, co jeden z obránců hostujícího celku dostal míč opět do zámezí, bude se stejná situace, jako před chvílí, opakovat. Bohemka zatím brání s velkou dávkou štěstěny.
 
31
Polovina utkání je za námi a stále vidíme pouze tlak domácího celku. Nyní budou muset zelenobílí čelit dalšímu rohovému kopu soupeře.
 
30
Přesto se hosté snad poprvé v utkání dostali do pokutového území svého soupeře, míč se ale dostal až do zámezí, odkopem od své svatyně tak může pokračovat Kolář.
 
29
Vaníček je stále za pomezní čárou v péči masérů a hosté tak na chvíli musí čelit mírnému oslabení. Jejich hra směrem dopředu je ale zatím taková nesmělá.
 
28
Jakub Jugas nyní viděl za svůj zákrok trest v podobě žlutého kartónku. Nutno dodat, že ale za podobný zákrok, jako předvedl před malou chvíli na druhé straně i hostující Mašek.
 
26
Hosté se vytahují čím dál více dopředu, na což Slávisté reagují například i malou dobu ke svému brankáři. Hráči Bohemians 1905 ale nikterak příliš nenapadají rozehrávku domácího ochránce svatyně.
 
25
Další nebezpečné šance domácího celku! Ani jedna z nich ale neohrozila hostujícího brankáře Fryštáka. Nejprve jeden ze Sešívaných nedosáhl hlavou na centrovaný míč, poté ale ještě přišly střely od Jana Sýkory, zablokované obránci!
 
23
Hosté jsou stále na míči a kombinují na polovině hřiště. Jedna zajímavá zmínka, když naposled Slavia vyhrála na svém domácím stadionu nad celkem Bohemians 1905, nastoupil tehdy Milan Škoda ještě v obranné linii.
 
22
Hosté se nyní lehce povytáhli a zřejmě se budou snažit založit i nějakou kloudnou akci směrem dopředu. Obrana Slavie jim je ale zatím nedobytnou.
 
21
Stoch nebezpečně centroval do vápna hostů, na jeho načechraný míč si ale žádný z jeho spoluhráčů nenaskočil, ten se tak dostat do moci vršovických.
 
20
Ani tentokrát nedostali Slávisté míč do nebezpečného prostoru pro brankáře Fryštáka. Hosté se zaměřují převážně na obrannou hru ve vápně.
 
19
Hosté jsou nyní uzavřeni na vlastní polovině, kde ale zatím úspěšně čelí tlaku Slavie. Většina jejich akcí totiž končí ještě před pokutovým územím soupeře.
 
18
Dominik Mašek vidí první žlutou kartu v utkání, vše po té, co se ohnal rukou mimo stanovených pravidel.
 
17
Další míč přiletěl do vápna hostů, tam si jej ale nikdo ze Sešívaných nedokázal najít tak, aby už po několikáté ohrozili soupeřova brankáře.
 
16
Dva soupeři se nyní nebezpečně srazili na polovině hřiště, zřejmě domácí Hromada na tom měl větší „zásluhu“. Oba hráči se ale rychle zvedli a domácí se hrnou do další šance.
 
15
Po dalším takovém si na míč opět sáhl hostující brankář Fryšták, který byl nucen stáhnout ze vzduchu vysoký míč.
 
14
Domácí mají ale i přes neuznanou úvodní branku utkání, další šance ke vstřelení gólu. Většinou ze standardních situací v podobě rohových kopů.
 
13
Další šance Sešívaných a opět Milan Škoda! Ten se dostal ke střílenému centru od svého spoluhráče, hostujícího brankáře ale překonat nedokázal!
 
12
POZOR! Sudí po zhodnocení situace na videu zrušil vedoucí branku Slavie! To se nám tedy dějí věci, už takhle ze začátku utkání!
 
11
Sudí ale ještě tuto branku domácího celku zkoumá na videu!
 
9
Domácí se už po devíti minutách dostávají do jednobrankového vedení! MILAN ŠKODA se nejprve dostal k hlavičce v soupeřově vápna, míč se ale dostal pouze k Součkovi, který jej přiťuknul zpět na již zmiňovaného útočníka Slavie. Ten si poté, jako zkušený útočník, poradil na jedničku a dostal míč do sítě!
 
8
Domácí Sýkora byl faulován Reiterem a Slávisty čeká nadějná situace v podobě přímého volného kopu!
 
7
Míč se snad poprvé v utkání dostal k pražské Slavie Kolářovi, ten ale pouze uklidnil hru a předal jej svým spoluhráčům k další útočné akci.
 
6
Hostující Mašek se nyní ocitl na trávníku po tvrdém souboji, už je ale na nohou a vypadá to, že bude v pořádku pokračovat v utkání.
 
5
U míče jsou stále domácí hráči, kteří se snaží kombinací proniknout k soupeřovu vápnu. To se jim ale příliš nedaří, veškeré míče hostující obránci odvrací ještě před nebezpečím.
 
4
Ani Sešívaní se ale nyní příliš lehce nedostávají na polovinu soupeře, který se ponaučil z první inkasované šance a podstatně zlepšil obrannou hru.
 
3
Zelenobílí se snaží o kombinaci na půlící čáře, dobře bránící domácí celek svého soupeře ale do přechodu do útoku nepouští.
 
2
Do vápna hostujícího celku nyní letěl centr z pravého křídla, mimo obránce Bohemky ale přeletěl i všechny Sešívané, tudíž ani tentokrát jsme šanci neviděli.
 
1
První šance domácího celku! Jeden z hostů zaváhal ve vlastním vápně, v šanci ale útočník upadl, tudíž se k pořádnému zakončení nedostal.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Oba celky jsou už nyní nastoupeni na trávníku, zanedlouho budeme svědky úvodního výkopu!
 
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: O. Kolář – Jugas, Kúdela, Pokorný, Sýkora – Stoch, Hušbauer, Souček, Hromada, Zmrhal – Milan Škoda (C).
Náhradníci: Kovář – Danny, Necid, Ngadeu, Sobol, Tecl, Van Buren.

Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocić – Jindřišek (C), M. Hašek – Vaníček, Mašek, Reiter – Nečas.
Náhradníci: Bárta – Bartek, Bederka, Kabajev, Krch, Švec, Záviška.

Rozhodčí: Proske (CZE).
 
Vzájemných utkání spolu tyto dva celky odehrály za posledních pět let celkem 11, domácí tým v nich vyhrál ale naposled v září roku 2014! Přesto převahu ve vzájemných střetnutích mají Sešívaní, kteří dokázali za plný počet bodů ovládnout celkem 5 utkání. Vršovický celek nedokázal svého dnešního protivníka porazit už od konce roku 2014, kdy naposled porazil doma Slavii v poměru 2:0!

Naposled se tyto dva kluby setkaly v polovině srpna minulého roku, kdy se před 4812 fanoušky, zrodila bezbranková remíza 0:0. Mírně navrch měla v tomto utkání hostující Slavia, z celkových deseti střel ale vyslala na branku pouhé dvě, které k překonání Tomáše Fryštáka nestačily.

Poslední tři vzájemná utkání na stadionu v pražském Edenu ale dopadla smírně, Sešívaní porazili vršovický celek ve svém chrámu naposled před pěti lety! Od tohoto léta se ale podstatně změnily sestavy obou mužstev a tak buďme zvědaví, zda nám i dnešní utkání přinese podobně vyrovnanou bitvu, jak tomu bylo naposled.

Těšte se s námi, utkání je na programu od 18:00!
 
Bohemians Praha 1905 nyní odehrává v celku povedenou sezónu. Po dosavadních odehraných sedmnácti zápasech jim patří 7. pozice, se ztrátou pouhých sedmi bodů na příčky zajišťující pohárovou Evropu. V případě úspěchu v dnešním utkání v Eden Aréně, by se celek z dolíčku dostal před šestý Jablonec.

Klubu z Vršovic se na rozdíl od svého dnešního soupeře, podařilo úvodní kolo jarní části HET ligy. Ve vyrovnaném domácím utkání dokázali porazit brněnskou Zbrojovku díky proměněné penaltě z třiašedesáté minuty. Úspěšný pokutový kop obstaral Dominik Mašek, který si například v minulosti zahrál za „béčko“ německého Hamburku, nebo také za Cambuur, tehdy hrající nejvyšší nizozemskou fotbalovou ligu. Pro domácí celek v tomto utkání přišla komplikace hned o 3 minuty později po úvodní brance, estonský záložník Siim Luts se musel poroučet do kabin po druhé žluté kartě. V dnešním utkání v Edenu tak tento křídelník bude vršovickému celku chybět.

Jak si s touto komplikací poradí kouč pražské Bohemky, Martin Hašek, se dozvíme už necelou hodinu před úvodním hvizdem, kdy Vám představíme sestavy obou celků.
 
SK Slavia Praha se nyní nachází na čtvrté pozici fotbalové HET ligy. I když sešívaní ztrácí na vedoucí Plzeň v tabulce již 15 bodů, stále mohou usilovně bojovat o druhou pozici, zajišťující předkola Ligy Mistrů. Slavia má nyní jednobodové manko jak na druhou Olomouc, tak na třetí Liberec, na rozdíl od těchto dvou celků, nemá odehrané 18. kolo, tudíž má stále jedno utkání k dobru. V případě vítězství v dnešním pražském derby, by se sešívaní posunuli na druhou pozici s náskokem dvou bodů na své nejbližší pronásledovatele.

První jarní kolo se hráčům Slavie vůbec nepovedlo, v Jihlavě nestačili na domácí celek v poměru 0:1. I přes značný tlak v závěru utkání se hostům nepodařilo odpovědět na branku Pavla Dvořáka z 10. minuty a z Vysočiny tak odjeli s prázdnou.

Slavia se už od počátku sezóny trápí ve venkovních zápasech, doma je to ale úplně jiná pohádka. Sešívaní dokázali v Edenu vyhrát 7 z dosavadních osmi ligových utkání, nestačili pouze na liberecký Slovan, kterému podlehli 1:2. V ostatních utkáních na domácím trávníku ale většinou soupeře přehráli rozdílem třídy, což potvrzuje i skóre z osmi domácích zápasů – 19:3!

Domácí celek tak má dnes příležitost napravit nepovedené první jarní kolo a uvidíme, jakou sestavu si pro pražské derby připraví trenér Jindřich Trpišovský. Ten bude s největší pravděpodobností muset postrádat Jana Bořila kvůli vystavěné stopce a také Murise Mešanoviče, který už od září minulého roku léčí poraněné koleno.
 
Vítáme Vás u 18. kola české nejvyšší fotbalové ligy, v jehož rámci se mimo jiné utkají celky, bojující o pozice zajišťující pohárovou Evropu! SK Slavia Praha přivítá na svém stadionu v Edenu tým Bohemians Praha 1905. Úvodní výkop je na programu od 18:00, rozhodně u toho buďte s námi!