konec Bohemians Praha 1905 – MFK Karviná
2:1
(1:1)
Komentuje: Alan Šrámek
 
Bohemians v dnešním utkání vítězí 2:1 nad Karvinou. Domácí poslal ve třicáté minutě do vedení Bartek, na jehož branku Karviná dokázala o sedm minut později odpovědět brankou Wágnera. Od druhého poločasu se hrálo téměř jen na branku Karviné, která se bránila a čekala na chyby Bohemians. Klokani měli několik velmi slibných šancí, ale dlouho nemohli dostat balón za záda Berkovce. Ten kapituloval v devětasedmdesáté minutě, kdy ho propálil Kabajev, ovšem pro ofsajd nebyla branka uznána. Domácím to nemuselo vadit, ty poslal do vedení 2:1 pět minut před koncem základní hrací doby Jirásek. Karviná se v závěru pokusila o vyrovnání, ovšem Fryšťák mnoho práce neměl a tak si domácí po remíze se Spartou připisují první vítězství v letošní sezóně.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Žlutou kartu dostává Jan Kuchta (Bohemians Praha 1905).
Žlutou kartu dostává Marek Janečka (MFK Karviná).
 
90+2
Domácí mohli jít dva sami na Berkovce, ale rozhodčí Ardeleanu odpískal faul domácímu celku.
 
90+2
Karvinští se dostali opět k míči a kombinovali před vápnem, ale jejich snaha nikam nevedla. Od branky bude kopat Tomáš Fryšťák.
 
90+1
Ten si dokázala obrana Klokanů pohlídat. Balón následně poslali stopeři Bohemians na polovinu hřiště.
 
90+1
Karvinští se snaží vyrovnat. Nyní budou mít k dispozici rohový kop.
 
90
Základní hrací doba bude nastavena o tři minuty.
 
88
Jevgenij Kabajev v akci! Domácí hráč šel sám na Berkovce, kterého nedokázal prostřelit, následně se k němu míč dostal zpět, ale ani napodruhé Kabavej neuspěl, když napálil balón do tyče.
 
87
Při jednom ze soubojů se srazil Kalabiška s Kuchtou. Po menším ošetření to vypadá, že oba hráči budou v pořádku a budou moci pokračovat ve hře.
 
86
Bohemians vstřelená branka nabudila a jsou to opět oni, kdo kombinují na polovině soupeře.
 
85
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Eric Ramírez.
 
85
Bohemians právě vstřelili branku!
A Klokani se svým fanouškům odměňují v podobě druhé branky, o kterou se postaral střídající MILAN JIRÁSEK, který si seběhl na Nečasův centr a z první nedal po zemi šanci Berkovcovi. Bohemians si tak bere před koncem své ztracené vedení zpět.
 
84
Domácí fanoušci ženou Klokany za vedoucí brankou. Ti kombinují u vápna hostů.
 
83
Domácí měli k dispozici standardní situaci, kterou rozehrál Martin Dostál, balón prolétl vápnem, kde se ho nikdo nedotkl a míč jen těsně minul pravou tyč hostující branky. Martin Berkovec se jen koukl za skákajícím míčem.
 
82
Žlutou kartu dostává Tomáš Weber (MFK Karviná).
 
81
Jiráskův centr nenašel nikoho v zeleném. Míč odvrátila obrana Karviné daleko od své branky.
 
80
Klokani jsou i přes neuznanou branku při chuti a opět se ženou s míčem k brance, kterou střeží Martin Berkovec.
 
79
Tak to byla krása! Balón si našel vzduchem cestu za obranu Karviné, kam si naběhl Kabajev, jenž přeloboval Berkovce a o tyčku dostal balón do sítě. Radost domácím zkazil následně odpískaný ofsajd.
 
78
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Bartek, přichází Milan Jirásek.
 
77
Rychlý kontr Karviné přerušil správně odmávaný a následně odpískaný ofsajd.
 
76
Zelenobílí byli opět v útoku, Kabajev potáhl balón, předložil ho Haškovi, který prudkou přihrávkou do vápna napálil jednoho z vlastních hráčů, od kterého se míč odrazil na nohy karvinských fotbalistů.
 
75
Domácí se tlačí dopředu, ovšem Karviná výborně brání a spoléhá se na rychlé protiútoky.
 
73
Kuchta poslal balón za obranu na Kabajeva, který by šel sám, ovšem výborně se zachoval Berkovec, který vyběhl a na vteřinu přesně odkopl balón před domácím hráčem, který by šel zcela jistě sám na prázdnou branku.
 
72
Ve vápně se dopustil útočného faulu Jevgenij Kabajev. Z akce Bohemians tak nebyl nic a u míče budou hosté z Karviné.
 
71
Jan Kuchta dlouho sprintoval a snažil se získat rohový kop pro své barvy, to se mu nakonec nepodařilo. Berkovec si již staví balón a bude odkopávat od branky.
 
70
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Filip Panák, přichází Tomáš Weber.
 
Dnešní utkání sleduje 4192 diváků.
 
68
Po střídání domácích přichází na řadu opět malá pauza na osvěžení.
 
67
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Jakub Nečas.
 
66
Jan Moravec šel do souboje na plno a velmi tvrdě poslal k zemi u lajny svého soupeře. Celá situace se obešla bez žlutého napomenutí.
 
65
Tlak domácích ukončila nepovedené střela Dostála, který mířil vysoko na Berkovcovu branku.
 
64
Klokani momentálně tlačí svého soupeře, který se pouze brání u svého vápna.
 
63
David Bartek dostal přihrávku do vápna, kde se ocitl ve výborné šanci, ale v nejméně vhodný moment zapomněl balón za sebou a z šance Bohemians tak nebylo nic.
 
62
Centr Kociće dokázal odvrátit Jan Hošek, který založil útok Karviné. Ten však velmi rychle skončil nepřesnou přihrávkou. U míče tak budou opět domácí.
 
61
A opět jsou do Klokani, kdo drží balón na svých kopačkách a snaží se dostat do šance. Snažení domácích ovšem zhatila nepřesná přihrávka.
 
60
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Jevgenij Kabajev.
 
59
Martin Hašek našel krásnou přihrávkou Dominika Maška, který ve vápně vypálil z levé strany, ale míč dostal opačnou rotaci a zamířil vedle pravé tyče.
 
58
Domácí jsou aktivnější i nadále, drží míč častěji, ale přes dobře pracující obranu Karviné se nemohou dostat do ničeho vážnějšího.
 
57
K nevoli domácích fanoušků se píská proti domácímu mužstvu, které šlo do nadějné šance. Od branky tak bude odkopávat Martin Berkovec.
 
56
Janečka našel za vápnem Jana Šislera, který z velké dálky pálil. K němu stačil přistoupit jeden z domácích hráčů, který mu střelbu ztížil a ta tak našla pouze holeň prvního bránícího hráče pražského klubu.
 
55
Zdvižený praporek pomezního signalizoval ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel Jan Kuchta.
 
54
Klokany však zůstávají i nadále u míče a kombinují na polovině soupeře.
 
53
K míči se postavil Martin Dostál, ale jeho přízemní centr nebyl z nejpovedenějších. Míč dokázali bez problémů hráči Karviné odkopnout do bezpečí.
 
52
Po narážečce se dostal k míči David Bartek, který se dral do vápna, ale metr před ním byl poslán k zemi a Bohemians budou mít slibnou šanci z levé strany.
 
51
U míče jsou již opět Pražané, kteří se snaží postupným útokem na pravé straně dostat do blízkosti branky Karviné.
 
50
Po faulu na Vondru rozehrávali standardní situaci zpoza vápna hosté. K míči se následně dostal právě Vondra, který z první vypálil po zemi, ovšem pouze doprostřed branky, kde byl připravený Tomáš Fryšťák.
 
49
Po špatné přihrávce jednoho z domácích hráčů bude od své branky odkopávat Martin Berkovec.
 
48
Domácí kombinují na polovině svého soupeře. Švec se snažil dostat nadvakrát balón do vápna, ale ani jednou se mu to přes dobré obranné zákroky hostujících stoperů nepovedlo.
 
47
Kuchta se málem dostal za obranu hostů po odraženém míči, ale k němu měl nakonec blíže Jan Hošek, který balón odehrál Berkovcovi.
 
47
Domácí začali druhou půlku aktivněji a snaží se dostat na levé straně do vápna. Karviná ovšem pozorně brání a Klokany nikam nepouští.
 
46
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Pavel Eismann, přichází Jan Vondra.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Vše se schyluje k zahájení druhého poločasu, od kterého nás dělí už pouze pár chvilek.
 
První poločas je u konce. Hosté začali aktivněji a mohli jít do vedení po střele a následné dorážce Štěpanovského. Bohemians následně vyrovnala hru a naopak to byli domácí, kdo určoval tempo hry. V osmnácté minutě se Bartek ještě střelou neprosadil, ale to mu nemuselo vadit. Domácí hráč poslal Bohemians do vedení ve třicáté minutě, když procpal balón do sítě. Vedení domácím dlouho nevydrželo, o sedm minut později vyrovnal Wágner, který zůstal osamocen ve vápně Bohemians. Když se ke konci poločasu nedokázal prosadit Štěpanovský v obrovské šanci, tak se odcházelo do šaten za stavu 1:1.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45+1
Domácí měli výhodu v podobě rohového kopu, který ovšem nikam nevedl. Stopeři Karviné si poradili a balón odvrátili do bezpečí.
 
45
Rozhodčí Ardeleanu přidá k prvnímu poločasu jednu minutu navíc.
 
44
Reiter našel za vápnem Barteka, který centroval do vápna, ale jeho přihrávka vzduchem nenašla nikoho z domácích hráčů.
 
43
Závěr poločasu provází poměrně časté nepřesnosti v přihrávkách obou mužstev. U balónu jsou domácí, kteří s ním jsou na vlastní polovině a hosté se nikterak nevytahují.
 
42
Žlutou kartu dostává David Bartek (Bohemians Praha 1905).
 
41
Domácí se snaží, ovšem přes zhuštěnou zálohu Karviné se velmi těžko prochází.
 
40
Na druhé straně rozehrávali domácí rohový kop. Hráči v zelenobílém se k balónu nedostali a naopak museli rychle zpátky, jelikož Karviná šla do protiútoku, který nakonec zastavila špatná přihrávka do vápna. Balón následně schoval v rukavicích domácí gólman.
 
39
Wágner utekl na levé straně, odkud vyslal krásnou přihrávku do vápna, kde se jí ujal Peter Štěpanovský, který místo střely volil kličku, kterou dokázal na poslední chvíli zastavit Fryšťák, který se vrhl hostujícímu hráči pod nohy. To byla obrovská šance Karviné.
 
37
Karviná právě vstřelila branku!
V Ďolíčku je vyrovnáno! Do vápna dostal balón zcela nepokrytý TOMÁŠ WÁGNER, který si dokázal poradit a propálil Fryšťáka, který si na balón sice sáhl, ale nezabránil mu v cestě do branky.
 
36
Do vápna se vcelku lehce dostal Rudolf Reiter, ale jeho následnou přihrávku poslal jen do prvního bránícího hráče.
 
35
Kalabiška zastavil postupný útok domácích, vhazovat bude Martin Dostál.
 
34
Balón je převážně na středu hřiště, kde ho mají momentálně v držení hráči pražského klubu, kteří s nim nikam nespěchají.
 
33
Hašek chtěl překvapit obranu Karviné, když místo střely volil dloubáček do vápna. Tam si balón pohlídali hostující stopeři, kteří ho poslali do bezpečí.
 
32
Domácí budou moci rozehrávat standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů.
 
31
Hosté se tlačili dopředu, kde nejprve odvracel centr Martin Dostál, ten druhý, následující chytil do rukavic připraven Fryšťák.
 
31
Karviná drží balón na svých kopačkách, ovšem kombinuje s ním na své polovině.
 
30
Bohemians právě vstřelili branku!
Krásný sprint předvedl Rudolf Reiter, který na pravé straně "přejel" bránícího hráče, balón poslal na DAVIDA BARTEKA, který se ve vápně nemýlil a poslal Bohemians do vedení 1:0!
 
28
Kuchta se ocitl na zemi, čehož si všiml Ardeleanu a hostujícímu mužstvu odpískal na polovině hřiště faul.
 
27
Domácí se však sami připravili o šanci, když se vytlačili až za hranici vápna. Po následném útoku domácích bude od branky rozehrávat Berkovec.
 
26
Rychlý protiútok Bohemians končí zásluhou Jana Kuchty na rohu. Ten si tak vyzkouší v krátké době také domácí.
 
26
Karviná měla k dispozici rohová kop, který rozehrál Jan Šisler, ale jeho centr si obrana Bohemians pohlídala a balón odvrátila do bezpečí.
 
25
Z velké dálky napřáhl pravačkou Milan Kocić, jehož pokus nemohl nikterak ohrozit branku, kterou střeží Berkovec.
 
24
Rozhodčí Ardeleanu na chvíli přerušil hru, aby se mohli hráči občerstvit v dnešním horkém počasí.
 
23
Žlutou kartu dostává Jan Šisler (MFK Karviná).
 
20
Bartek vystihl rozehrávku Karviné na středu, balón poslal na Dominika Maška, který však celou akci zbrzdil a z té nakonec nebylo vůbec nic. Bohemians ovšem budou moci pokračovat na polovině hostů, kde budou vhazovat.
 
19
Na trávníku zůstal ležet Marek Janečka, který si vyžádal ošetření. Následně však odskákal po svých za postranní čáru, vypadá to, že hostující hráč bude v pořádku.
 
18
Před vápnem se dostal k odraženému míči David Bartek, který na nic nečekal a ihned vypálil. Jeho přízemní rána prolétla jen kousek vedle levé tyče!
 
17
Na druhé straně kombinují na polovině svého soupeře domácí fotbalisté. Nikdo z hráčů Bohemians se ovšem nemůže dostat k ohrožení karvinské branky.
 
15
Bohemians se dostali do slibné šance, kterou rozjel Jan Kuchta, po menším závaru ve vápně přišla schovaná rána, která mířili hodně mimo hostující branku.
 
14
Potlesk tribun si zasloužil Rudolf Reiter, který vybojoval pro zelenobílé rohový kop, ovšem rozhodčí následně přehodnotili situaci a bude se odkopávat od branky Martina Berkovce.
 
14
Marek Janečka dostal na levé straně balón, který se snažil centrovat do vápna, ovšem obrana Bohemians jeho centr dokázala zablokovat.
 
13
Jan Kuchta byl přistižen v ofsajdovém postavení a rozehrávat tak budou karvinští hráči.
 
13
Domácí se dostávají postupným útokem dopředu. Za vápnem přišla střela, která ovšem Berkovce nevystrašila. Té scházela razance a hlavně přesnost.
 
12
Na zemi se ocitl Jan Šisler, vypadá to, že bude pokračovat dál ve hře.
 
11
Ten rozehrál Eismann, Fryšťák balón vyboxoval, ovšem pouze na hranici vápna k Peteru Štěpanovskému, který ihned pálil na branku. Domácí gólman zasáhl i podruhé a domácí kotel následně vyvolává jméno svého hrdiny.
 
11
Karviná je v posledních chvílích aktivnější a nyní budou hosté rozehrávat v pořadí třetí rohový kop.
 
10
Z toho ovšem následně nebylo nic nebezpečného.
 
9
A málem z toho byla první branka, na centr si naskočil jeden z hostujících hráčů, jehož pokus musel Fryšťák vytěsnit na další rohový kop.
 
8
Karviná bude rozehrávat rohový kop po dobré práci Marka Janečka.
 
7
Po nepřesném zpracování Kalabišky dolétl balón za autovou čáru. Od branky bude odkopávat Tomáš Fryšťák.
 
6
Za vápnem se dostal k míči kapitán domácích, Michal Švec, jehož rána prolétla kolem pravé tyče. To byla dobrá šance domácího záložníka.
 
6
David Bartek se dral do vápna. Tam se dostal s balónem, ovšem záhy o něj přišel. Nicméně domácí zůstanou i nadále i míče.
 
5
Martin Berkovec však nemusel mít obavy, balón se k němu následně nedostal. Ten odvrátila obrana hostujícího týmu.
 
4
Za předchozí zákrok viděl Eismann žlutou kartu.
 
3
Bohemians se dostali dopředu, kde na hranici vápna hosté museli faulovat. Pro domácí se tak naskýtá dobrá šance.
 
3
Wágner si na půlce počínal nedovoleně, když poslal na zem jednoho z domácích fotbalistů. Bohemians tak budou u balónu.
 
2
Kocič zahrával balón na Fryšťaka, který následně rozehrával od své vlastní branky.
 
1
O rozehrávku se postarali hráči Karviné.
 
Domácí Bohemians budou hrát v zelenobílé kombinaci, hosté z Karviné utkání odehrají ve žlutých dresech.
 
Oba celky nastupují na trávník a za několik málo okamžiků budeme svědky úvodního výkopu.
 
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd (C), Kocič – Reiter, Švec, Mašek, M. Hašek, Bartek – Kuchta.
Náhradníci: Budinský – Jindřišek, Jirásek, Nečas, Urdinov, Vaníček, Kabajev.

MFK Karviná: Berkovec – Jan Moravec, Košťál, Hošek, Eismann (C) – Šisler, Janečka – Štepanovský, Panák, Kalabiška – Wágner.
Náhradníci: Le Giang – Čolić, Lischka, Lingr, Vondra, Weber, Ramírez.

Rozhodčí: Ardeleanu – Mokrusch, Kříž.
 
Poslední vzájemná utkání v nejvyšší soutěži

26.11.2016 MFK Karviná – Bohemians 3:0
20.05.2017 Bohemians – MFK Karviná 2:0
 
Bohemians Praha 1905 – 7. místo v tabulce, 1 bod.

Klokani zajížděli v rámci prvního kola nejvyšší tuzemské soutěže na trávník jednoho z adeptů na titul. Bohemians se postavili fotbalisté posílené Sparty Praha na letenském stadionu. Sparta v utkání vedla po proměněné penaltě Davida Lafaty, ovšem Klokani se postupem času herně vyrovnávali a byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Jejich snaha vyústila v osmaosmdesáté minutě ve vyrovnávací branku, kterou obstaral Michal Šmíd. Bohemians tak na horké půdě Sparty, vedené trenérem Stramaccionim vybojovala cenný bod, díky němuž se fotbalisté Bohemians dostali v tabulce na sedmé místo. Klokani mohli brát i body tři v utkání v Generali Arene, dle trenéra Martina Haška.

Do sestavy Bohemians se kvůli zranění nevešel Siim Luts, Daniel Krch, Benjamin Tetteh a Michal Hubínek.
 
MFK Karviná – 3. místo v tabulce, 3 body.

Karvinští se nachází po jednom odehraném kole na třetím místě tabulky, když se jim v úvodním kole podařilo porazit na svém stadionu Vysočinu Jihlavu 2:0. O branky se postaral v prvním poločase Šisler z penalty a ve druhém Jan Kalabiška. Karviná tak začala ligu velmi slibně. Dnes je ovšem nečeká nic lehkého. "Bohemka tam odehrála dobrý zápas. Hrála organizovaně a kompaktně. Sice jako první inkasovala, ale Spartu do dalších šancí nepouštěla. Ten bod si hráči zasloužili, uznal trenér Weber. Zajímavý bude start Martina Berkovce v brance Karviné. Ten ještě v loňské sezóně oblékal dres vršovického klubu s klokanem na hrudi.

Karviná by měla do utkání zasáhnout téměř v kompletní sestavě. Hostům by měl chybět pouze Lukáš Budinský.
 
Krásný, dobrý den, vítám Vás u sledování 2. kola tuzemské HET Ligy, kde se v Ďolíčku představí Bohemians Praha 1905, které na svém stadionu přivítají MFK Karvinou. Úvodní výkop je naplánován na 17:00, tak u toho buďte s námi.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.